UPT Eco RM2

Hi mommies, nak tanya, boleh percaya ke upt eco rm2 ni? Sebab saya baru titis dan naik cepat je double line. Tapi boleh percaya ke ye? Risau takut kena prank 🤣

UPT Eco RM2
22 Các câu trả lời

hi korang nk tnye..saya cek upt naik line..dh g klinik ahad lps scan..5minggu tp dr.ckp kantung tk nmpk lgi..dr.suruh dtg lgi 2 minggu..tadi sy keluar darah mcm period..pergi klinik balik scan dri bawah..dr.ckp pintu faraj tutup..scan lgi kantung masih tk nmpk...ermm..nie darah masih keluar lg..normal ke mcm tu? minggu keberapa nampak kantungnye..erm..was² la..sbb tkmo berharap sngt..saya TTC dh 2 tahun..😭

2y trước

slalu mmg blm nmpk kantung lg sia. dh masuk mggu ke 6/7 mcm tu baru nmpk kantung. tp doktor akan ckp confirm pregnant kalau dia tengok keadaan rahim membesar jugak, sy pun mcm ni 5w mmg xnmpk lg, 2 2 bny mcm tu. dtg next week dah nmpk dlm 6w mcm tu. 8w nnt dh nmpk mcm anak cicak kat dlm kantung tu,tandanya baby dh membesar & wujud bentuk dah. 12w nnt dh nmpk bentuk kaki tgn baby lambai2 kita masa scan 😁

Sy pun test guna eco. 6x test. Sama naik 2line. Mase tu test sminggu sblm period. Try Beli Watson punya 1line plak. Pastu tgu lg seminggu. Hari patut period tu check guna yg strip murah 50sen tu, naik 2line. Time tu mmg dah yakin la peknen. Tp cam nk lg kepastian, beli lagi dip n tell. Alhamdulillah baru naik dua line. 😂., skrg dh 6bulan dah.

Sis cuba try dgn test strip / jenis casette jenama lain. Ada jgk baca pengalaman ibu² lain dlm ni kata kdg eco ni dia punya xleh percaya sgt.. hehe.. tp InShaaAllah ada rezeki tu. Sy dulu test guma strip beli lam shopee tu pon alhamdulillah naik terang ja..

boleh percaya je sy dulu test yg rm2 ni naik line mcni jugak satu terang satu kabur..mmg betul hamil.. tp klu sis nk lebih kepastian sis try beli upt watson pulak..sy doakan semoga ade rezeki buat sis jaga diri ye ♥️♥️..

2y trước

Terima kasih sis😍

boleh je, sy beli banyak haritu, masa mula2 check tu, double line tp tak terang, tunggu lagi next two days, line makin terang..skg dah 8w saja2 nak cek sb masih banyak stok, mmg terang sangat2..mksdnya level hcg kita makin meningkat..so boleh percaya.

sis try lg test..tkut false result..saya pon hritu ulang test byk kali sbb beli borong yg kt shopee..masa nk confirm pegi klinik doctor scan..alhamdulillah betul2 positive

Saya pun test guna mcm ni, naik terus dua line. Selepas 5week pergi klinik test air kencing, alhamdulillah positif juga. Sebab saya takut period late sahaja

Nnpak line tu mmg positive. Kalau was2 try je beli dipntell kat pharmacy ke guardian ke watson ke. Lagi accurate.

sye pkai yg shopee harga 40sen stu pun sye percaya biler naik double line..alhamdulillah dh 36minggu

2y trước

hehe sama la saya pon beli yg kt shopee je..borong terus byk2..masa double line smpai 5 kali test sbb tkut false result. skrg 20 weeks da..

masa aku tes pn aku guna upt eco yg murah.. dan skrg dah masuk 9w🥰buka buku ping pun suda🥰