Makanan pertama baby 6bulan

Hi mommies. Nak tanya, beberapa hari lg baby saya akan genap 6bulan. Nak tanya momies, makanan pertama apa yg sesuai diberi kepada baby ye?

12 Các câu trả lời

bubur kosong,nestum,biskut campur susu,ubi lenyek

3y trước

Maaf atas komen sy..mengikut apa yg sy baca..nestum dan biskut xelok untuk bayi..dlm nestum ada gula (nnti bayi jdi cerewet bab mkn) dan biskut ade garam tambahan (tidak elok untuk buah pinggang bayi) ..untuk bayi bawah dua tahun seeloknya tiada penggunaan garam, gula dan MSG..ibu perlu tgk kandungan bhn dan nutritional facts sebelum beli atau beri kepada bayi..