Baby 3 bulan kerap berak

Hi mommies. Nak tanya, baby sy kerap berak lately ni, 3 hari berak cair, tapi sikit2. 1 hari kdg tukar 4-5 pampers(siang). Pernah sekali tahinya berketul mcm telur. Ada masa tahinya mcm telur hancur . Warna kekuning-kuningan (normal). Baby ebm, bf, + susu fm s26. Sy bekerja. Adakah normal berak secara kerap seusia ini? Atau sy salah makan..

2 Các câu trả lời

Hai cuba ingat apa yang mommy makan. Kalau pedas mungkin effect perut anak. Kalau kuning tu normal tapi kena tengok texture. Kalau keras je sembelit tapi kalau cair sangat tu selalunya cirit birit. Boleh snap gambar najis refer dekat doc. Doc je boleh detect normal atau tak kalau kerap macam tu

Mommy tolong check dgn doktor kalau bayi banyak berak cair