25week pregnant

Hi mommies, mcm mna nak tahu kalau baby cukup nutrisi dlm perut, sebb sya jenis perut kecik jdi risau kdg²

3 Các câu trả lời

Perut kecil bukan jadi pengukur baby cukup nutriet, sis. Sbb mmg ada kejadian pregnancy org dah 5-6 bulan tp steady pakai jeans biasa macam takda pape berlaku🤭 nak tahu baby development on track atau tidak masa ultrasound nanti bila sonographer / dr measure size (lebar, panjang, tinggi) anggota badan / organ dan kalau ukuran tu lebih kurang sama ngn prengnancy age, then In Shaa Allah baby tu sihat. Selain tu, sis teruskan balanced diet, minum air putih & ambil ubat/supplement yg dr prescribe. Kalau sis dah ikhtiar semua ni, selebihnya doa byk2 pada Allah yg baby ni akan membesar dgn sihat, sempurna & cemerlang 🩷 In Shaa Allah

11mo trước

terimakasih❤

insha allah ckup sis . sbb saya pun berat tak naik banyak , skrg nk masuk 7bulan berat baru naik 3 4kg😂 tp berat baby normal , perkembngan berat ikut size baby . perut sy pun tk besar mana , biasalah anak first hehe

11mo trước

thnkyou

Perut kecik? Makan je macam biasa puan. Pemakanan yang seimbang pun okay. Insya-Allah mencukupi.