Perut Kecik

Hi mommies, nak tanya. Normal ke kalau 4 bulan perut kecik? Sbb nurse dekat KK pun ada ckp perut kecik. Dah start risau perkembangan baby ni 😭#firstmom #ingintahu

5 Các câu trả lời

Hi normal je sis perut kecik if 4 bulan , saya baru masuk 5 bulan and perut still kecik , nurse tkde cakap apa apa pulak janji baby sihat dahla , saya memang alahan teruk lagi dari awal pregnant , so awak abaikan je okie nurse cakap perut kecik tu 😘 sebab lain org lain bump diaa ada org 4 bulan dah besar ada org 4 bulan masih tk nampak bump , janji baby sihat je dalam perut tu 🫶🏻

1mo trước

kan? yg saya biasa dgr, first time pregnant mmg lambat nak nampak bump tu. tgh positifkan diri je ni huhu. atau sbb kita kurg makan tu yg tak nmpak kot, dgn masa 1st trimester asyik alahan je

Kalau scan baby ok tak? sya pun tak la membesar sngat perut, tpi stiap kali scan baby membesar sihat sesuai dgn berapa weeks kandungan. Macam sya , baby besar terlebih seminggu lah pulak. so far smua ok. Cuma badan sya je yg kecik lagi , berat pun slow nak naik. Maybe sbb jenis yg makan sikit, tpi nutrisi tu smua pgi baby je. tu la mak nye kecik2 Haha .sya pun 4bulan lebih dah

1mo trước

alaa awak janji naik, takut dia kata kita ni tak makan pulak 😂 kita makan mmg mkn tapi tak smua benda kita boleh nak telan huhu

sis alahan teruk ke..sbb sy pun 4 bulan perut kecik doc kate sbb sy kerap muntah n slalunye 1st pregnancy mmg lmbt nk nmpk baby bump 17 ke 18 mggu br nmpk..sy pun 15 mggu br nmpk skit tp normal je baby ok besar die mmg ikut mggu..klu sis rs risau boleh gi scan k..jgn stress2 k insyaAllah ok tu🥰

1mo trước

nak kata teruk tak jugak, sbb rasanya ada lagi teruk sampai warded kan? saya takde smpai warded ke apa. msa 1st trimester hritu mmg mabuk, muntah, hilang selera makan. 15 week jugak saya, nmpak sikit. tapi pkai baju bsr mmg tak nmpak la. sya positif kan diri je ni, baby insyallah sihat besar elok just perut je kecik 😭 mnunggu jugak baby bump ni sbb first mom kan? excited 😍 and now dah boleh mkn sikit sikit. cuma air kosong tak tau boleh mnum ke tak now, bfore ni tak boleh masuk langsung 😩

mcmne nurse tu cek perut plak ye.mmg ade ke cek? nurse sy xpenah ckp pape pun😅

1mo trước

huhu masa check gigi pulak tgh loya en? 😂 scan rasa 4 kali je dkat kk, tak silap saya la.

normal sis..