sekadar bertanya

mommies maaf lari topik.. nk tnya normal ke bila mertua tnya "ada pakai perancang x" entah la sbb bg sy soalan tu privasi . ank sy sorg bby umur 3 bulan lebih (czer) .sy umur 26 .kahwin dgn suami ank sulung. sy jaga ank je buat sementara ni bagi besar sikit bru sy start kerja balik.hubungan dgn mertua biasa2. bukan yg jenis rapat tp hormat mertua. sy mmg tau nk rncang hidup sy n fmily mcm mana😂dah appointment nk pakai iud. tp yg xbest telinga tu bila org tnya. lpastu takde explain kenapa tnya mcm tu. buat sy jd trfikir2. bg sy soalan tu privasi . melainkan dr/nurse yg tnya. nk tau history ksihatan kita. xtau laa mungkin lain org lain pnerimaan bila ditanya soalan tu..

19 Các câu trả lời

bg sy tu soalan privasi...hmm, x tau la kalau org lain,sbb tu family plan keluarga sendiri,org lain x perlu tanya sampai ke situ kot sbb mak sendiri pn blm tentu tanya benda² cmtu...cm sy kenal mak mentua sy mcm mana...

normal je. mak mertua sye sblm beranak lgi dh pesan awal2 pakai perancang lps beranak. anak kecik lgi xyah tmbh dlu n jgn beranak rapat. bagi bdn rest dlu. kesian ank x ckup kasih syg nnti, baru nk bermanja dh ade adik.

Hmmm bg sy tu bkn la privas sangat,,mertua just concern saja sis..jgn fkir bukan2..mama sy pun pernah tanya ,kawan2 pun sama ..kakak sy pun pernah tanya,sy just jawab ja belum tahu..ni bukan soalan sensitive sgt pun

bg sya , soalan tu bknlah privasi pun . mgkn sbb dia risau lekat jarak dekat tmbh2 sis bersalin czer kan . lain la kalo dia tya , “ mlm ni ada seks x ? ” sekian sekian.. bru laa soalan sensitip..

normal je dia tanya,sbb czer kan..jgn fikir bukan2 sgt,blh tambah masalah nnt..nnt mertua tny soalan lain,pun jd mslh jgk..letgo perkara kecik,lama lagi nak bersua dgn mertua..

bg sy biasa. mak sy pon ad tanya. sbb dia xnak kita termengandung lg 😂 dia pon pernah jd ibu, so dia taulah mcm mna penatnya jd seorang ibu.

Tak payah jawab sis. Diam je lebih baik. Org ni mcm2. Semua lah kang xkena. 😂 So you do you. Dan teruskan hormat org lain.

Normal je soalan tu utk org br bersalin a few month nak2 cser.. kdg bngn kwn2 pun de bertanya mane yg ok..xyah fikir bukan2 la

normal jelh.. selagi bkn benda² yg menyakitkn hati lynkn aje.. be positive.. lain org lain cara ambil beratnya..