Sekadar nk meluah

Saya hormat pendapat masing2 cara membesarkn anak tp knape ye mertua sy susah sngt nk hormat cra sy membesarkn ank dri mkn pakai cara sy didik ank saya.smua nk ikut cara mertua.alasannya ank 5 org smua mak buat mcm tu.walhal ada benda yg sy x berkenan ngn cara didikan dan asuhan die.tp sy x complain sbb tu ank die to anak sy biar ikut cara saya.penat sy msk mknn khasiat hari2 mertua sroh bg je nestum ceralac tu xyh sbb die kata ank die dlu 6-9 bulan mmg bg benda tu je.sy xske sbb sy ni bdk food science n sy thu benda tu tinggi gula.l which akn bg kensan sampingan bila ank besar nti.geram jgk nk ckp sbb tu ank mak slalu sakit skit2 sakit.tp memikirkn adab dngn mertua sy tahankn je kh sbb dh 2 tahun ddk menunpang. Sy c kisag nk bg benda tu klau travel ni masaalahnye hari2. Susah2 sy lahirkn ank ni mcm ni plk jd nye.hati ibu mne yg x sakit.bukan nye sy x penah mengasuh bdk.tp tu lh sbb ni ank sulung dan mak mertua besarkn 5 org ank xsemestinya cara die smua btol.

1 Trả lời

kalau boleh duduk asing, usahakan duduk asing. orang tua macam tu susah sikit nak educate, mmg dia akan rasa dia betul sentiasa. kalau tak boleh duduk asing, awak teruskan je bg anak makan makanan yg awak masak. apa mertua cakap, biarkan je, tak perlu nak dengar sgt. just hati2 jela jgn biarkan anak berdua dengan mertua, takut disuap makan bukan2. nestum cerelac tu pun kalau boleh tak perlu intro langsung pd baby, tak perlu beli simpan kat rumah. mertua sy pun macam ni, dia siap cakap suami sy kecik2 minum nestum campur susu, tapi kita dengar jela, pastu kita iyekan, tapi kita tak follow la.

1t trước

Tu lh sis tngh usaha klau ikut mmg xmampu lg skrg.doakn ye.sy x beli pn nestum tu mertua yg belikn.klai sy x bancuh pn die yg bancuh n suap.sama mcm susu formula dlu.sy smpai masam muka sbb mak mertua sroh minum lactogen sdgkn ank sy dh elok ngn dupro knaoe nk tukar plk.smua nk sama mcm cara die jaga .bila dh bg lactogen tu ank angin n x berak berapa hari.kesian ank sy.tu trus sy ckp dpn laki sy kias skit dpn mak mertua.”ank sy sy thu lh mcm mne perut die, xsmua budak sama mak lebih thu ank die mcm mne.ape die alahan ape die boleh mkn” lps tu trus x bising lg dh sroh tukar susu😮‍💨haish skrg nestum plk.jenuh.mak sy pn x kalit mcm ni. Bab mkn minum ank mak sy xmsuk cmpur sngt.slagi bdk tu elok membesar mkn je lh