Berat baby dalam perut

Hi mommies, kalau 27weeks sepatutnya baby dah berat berapa? Saya scan haritu estimate 1.1kg. Tapi family kata "baru 1kg??" So macam sedih sikit

16 Các câu trả lời

Hi mommy! Takyah dengar cakap family tuuu. 1.1kg is normal. Selagi doc kata normal is normal. Mungkin family awak jenis nak baby berat and keluar tembam and besar. Tapi risiko baby besar is koyak teruk and susah nak push. Awak ingat satu benda je, Allah bagi bersebab. Supaya awak senang, awak happy. Sebab bila dah bersalin orang tak pandang awak pun. Tanya sakit pening awak pun tidak. Semua sibuk dekat baby. So be firm je, bagitahu balik family doc kata normal je 1.1kg. Dari besar baby susah gerak terbelit sana terhimpit sini. Awak pun tak selesa bawak perut. Your mental health harus nombir syatuuu okayy!!! Allah sebaik baik perancang. Setiap yang Allah bagi bersebab. Big hugsss!!! ♥️♥️

adoiii laa.keluarga punnn. jgn dengar ckp keluarga sis ya. as long doktor xtegur apa semua. maknanya berat janin ok la tu.. mcm sy ms anak 1st doktor mmg tegur depan2 baby kecik, xkena dengan minggu.. yg 2nd ni pula doktor diam ja. mksdnya ok la tu. lgpn sy ada bgtau doktor n nurse history kandungan sblm ni. jd doktor ckp 2nd baby ni insyaallah ok. kalau sis xpuas hati. nti jml doktor, tym scan sis direct tanya dgn doktor ya.. btw kita sama la 27w. berat janin kita sama. so xde masalah la. jgn risau sgt ya sis 🥰

1mo trước

Saya Dah 31 Minggu Baru 1.5kg Sis .. Doktor Cakap Semua Normal. Takde Pun Cakap Baby Kecik Ke. Jangan Risau .. 27 Minggu Tu Ade Banyak Minggu Lagi Kena Hadap .. Abaikan Mulut Family. Tak Membantu + Ilmu Takdekk. Sis Happy² Je Ok Biar Baby Sihat Dan Besar Nanti Jadi Anak Yang Ceria ❤️ Anak Nie Main Peranan Dengan Emosi Ibu Dari Dalam Kandungan Lagi. Jadi, Emosi Kita Memang Kena Jaga Betul². Benda Yang Tak Penting, Abaikan.

27w takde "baru" 1kg lah. family awak tu pernah pregnant tak? ke dia dah lama sangat tak pregnant dah lupa development baby mcm mana? boleh refer dalam buku pink kan ada graf untuk EFW baby. tengok dia kat percentile mana. rasanya 1.1 kg ni mcm average je. cantik sangat dah tu don't worry kay 🤍

Habiss tuu nak berat bape ? 8kg dlm perut? Pening kita laa sbb bru 27w kann.. biasanya bilaa dah 32w n above berat dah slowly naik.. anak sy pon mase 36w bru masuk 2kg.. lahir 37w berat bru 2.45kg.. hehehe.. jgn sedih2.. kalau sedih p mkn kek..

Ya Allah sis. Saya 28 weeks 1.1 kg jugak. Sekali 32 weeks dah 1.9kg. Saya tengah risau ni kalau cukup bulan nanti tetiba 3kg++ pulak. Biar kecik sikit senang nak teran. Jangan besar sangat. Kang susah teran..

1mo trước

sya 29w berat baby Dr ckp 1.6kg ..risau baby besar je walupon Dr ckp berat Tu normal.nak pulak ank ke2 ni tiba2 sangkut gdm 😂

Saya scan baby 32weeks 1.7kg shaja.. Just normal Dr xkata kecik xkata besar. Bila lahir 3.51kg langsung xjangka. Sbb abangnya dulu lahir 2.8kg je. Just rileks xyah pk apa yg orang kata. Enjoyyy je

27 weeks 1kg+, sye rse ok dah tu.. x kan la nk 2kg? nant 37 weeks bpe kg plak.. baby ble da msuk 3rd trimester memg cpt naik berat.. awak jgn rsau ye.. just jge kesihatan awak n baby je..

1mo trước

Kan.. saya pun rasa macam ada banyak minggu lagi 😥

Kalau ikut app pregnancy tu 27w 1.06kg so should be normal la kan?? Saya 20w haritu 300g je rasa risau pulak 😰 tapi berat saya naik mendadak sejak 18w hmm

bb kejap je naik sis..sy masa scan awl2 aritu bb biasa je x besar..tp masa 36w tu dah 2.98kg.klau awl2 dah besar xtaulh.. normal dah awk

Sy scan 38week, 2.9kg. Dh 40week kluar 2.5. Apa boleh buatt. Jgn dgr ckp org. Kalau rasa sedih, pergi la makan byk2.

1mo trước

Tak jadi sedih 😂 cuma nak tahu anggaran berat baby je biasa la 1st time mengandung