Normal ke?

hi mommies. ini kehamilan pertama saya. saya nak tanya, normal ke dah 5 bulan tapi perut tak nampak macam pregnant? nampak macam buncit je. & ada yang kata dekat saya, kalau baby girl, perut lambat besar tapi kalau baby boy perut cepat besar. saya ok je kalau perut kecik ke apa, yang penting scan baby semua sihat membesar mengikut minggu. cuma saya terkilan bila jumpa orang luar, ada yang kata "kenapa 5 bulan kecik je perut" "tak nampak baby bump pun" "keciknyaa perut, tak makan ke" dekat situ saya rasa down. dulu masa belum pregnant, sibuk tanya dah ada isi ke belum. bila dah pregnant sibuk pertikaikan soal perut kita 🥹

36 Các câu trả lời

Sy pun mcm tu pdhal baru 5 bulan masa tu, tgh pilih baju baby awl tpi boleh pulak pekerja tu ckp x nmpk pun mcm mengandung, keciknya 5 bulan. Tpi bila sy dh 8 bulan lebih mengandung perut semalin besar pulak🤣, abaikan apa org cko, baby bump nmpk dlm 7 bulan mcm tu

Normal awakk. Sy pun mcm tu tk macam pregnant 😂 Tapi bila dh lebih 7 bulan perut dh start membesar smpai nk jalan pun penat duk usung perut berat 🤣🤣 Yang penting setiap kali check up kk baby sihat dan membesar dgn baik ☺️

Sama2la situasi kte skrg hihi lantakla dorg sis yg penting kte checkupje cm biasa sbb apa taw bila dorg kata gitu kte jd auto tpk sihat ke x anak aku dlm perut ni tu je sbnrnye tp xde apala sis perut xpenting biarla org nk kata apa

relax je sis... sy dah masuk 7@8bulan org pun mengata tak nampak MCM org mengandung . sbb badan berisi... dalam hati mampu cakp aku yg bawak perut dah mengah MCM ni kata MCM tak mengandung... now tunggu hari nak bersalin je...

normal je sis , saye pn sama mcm awak 5m pregnant n first baby . ramai je cakap sy kurus tak nampak baby bump , first mmg sy terkilan tpi lama2 tu sy ignore je apa drg nak cakap . yg saye tau anak saye sihat2 je 🥹

smua bnd xkena dimta org awk..sy 5 bln jgk ni,tp prut di kata ny tlebih besar cm preg 8bln..prut kcik slh,prut bsr slh.bsr mgkin sb dh preg ank ke 4 dhni..tp tulah,mlut org bkn blh ttup.klau mlut tmpyan,blh jgk kte ttup🤣

normal je awak .eirah msa preggy thn lps, kndungn 8 bln lbih bru nmpk .doc ckp is normal .yg pnting bby ok ,air ketubn ckup n else tu ok .it is normal .ank sulong mmg cmto wk .xnmpk .

Normal je. Saya masa pregnant pun 5 month orng tegur kecik je perut xnmpak pun. Pastu masa kandungan 7 bulan jumpa lagi dia kata besaq nye perut padahal masa 5 bulan tu kecik je katanya.

Saya pun kena macam tu.. tapi 5 bulan perut saya dah nampak sikit.. Dah beranak orang kata kat saya "Kenapa cser? Tak reti teran ke" Rasa nak bagi penampo 🥹