Normal ke?

hi mommies. ini kehamilan pertama saya. saya nak tanya, normal ke dah 5 bulan tapi perut tak nampak macam pregnant? nampak macam buncit je. & ada yang kata dekat saya, kalau baby girl, perut lambat besar tapi kalau baby boy perut cepat besar. saya ok je kalau perut kecik ke apa, yang penting scan baby semua sihat membesar mengikut minggu. cuma saya terkilan bila jumpa orang luar, ada yang kata "kenapa 5 bulan kecik je perut" "tak nampak baby bump pun" "keciknyaa perut, tak makan ke" dekat situ saya rasa down. dulu masa belum pregnant, sibuk tanya dah ada isi ke belum. bila dah pregnant sibuk pertikaikan soal perut kita 🥹

36 Các câu trả lời

tk payah risau sis. perut besar ke kecik ke selagi baby mmbesar ikut week pom dah cukup bagus.enjoy your pregnancy dear ❤️. abaikn kata2x org sekeliling

sy 6 bln...perut x nmpak sngt pun...ank first...xder masalh pun...jnji stiap Kali scan beby xder msalah..jgn pedulikn sngt kate2 org....

biasa la sis manusia mmg cmtu, yg sy org kata prut bsaq sgt, kmbaq ka.. mls nk fkir ckp2 org.. aslkn ank gerak aktif sihat tu ja pnting

sya pun mcam tu sist .. sangatt lah sama situasi kita .. tapi sya abaikan je apa ckp org yg pnting bby sihat sya sihat 😊🫰🏻

Normal je wak, lelagi anak first mmg perut lambat nampak. Anak kedua perut akan pop out early sikit. Jgn risau asalkan anak sihat

sbnarny ats body masing² sis.. sy msa preggy 5m dlu pn nmpk mcm bncit je.. nnti dh cecah 6-7m akn nmpk perut.. dont worry sis www

sy yg anak ke 2 ni pun, sdh 30weeks .. mc Ada yg ckp kecil perut wakk 😂 smpai Ada yg ckp, "ehh.. btul ke pregnant? " 😌

normal awak, saya 8 bulan baru nampak perut. jangan risau. mnng down, yang penting baby sihat, ikut weeks, okay dahh tuu

Saya 1st pregnant 6bulan pon xnmpk baby bump lgi,.tu perkara normal .jnji checkup mthly baby mnbesar dgn sihat..

kalau orang terengganu panggil perut jenis 'kemas'. abaikan je kta2 tu awk, wpun kdg2 geram ajeeee 🤣🤣