can eat durian?

Hi,mommies ... I'm 23 weeks now . Can eat durian ?

15 Các câu trả lời

Hai puan. Xpasti klu badan org lain. Sy 28week sy mkn durian 1biji lebih, lepastu minum air suam byk2. Oke juga xde masalah. Klu ada manggis, boleh mkn skli sbb manggis sejuk. Apapun ikut badan puan ya. Tnya dgn doktor dlu samada puan ada masalah kesihatan atau tiada ketika preggy ne..

Sy mula 15 weeks dah makan 6 ulas, now 23weeks dah makan 8 ulas durian, malam susah tidur berpeluh badan, lepas ni kena control la hehe

Sure.. Tp xboleh byk sgt.. But if ada pyakit brisiko sperti kencig manis, xdgalakkan mkn.. Ni apa doc bgtau sy..

Makan boleh tapi beringat la..ada yang tak tahan..try sikit dulu jangan lupa minum banyak air lepas tu

Kita lebih tahu bdn kita..makan kene beragak la kot..huhu

boleh2, tapi 1 ulas atau 2 je... jgn lebih2 panass

Sure, but if u have GDM.. u must control it 🙊

yes u can but u may not allowed to eat too much

Opkos can but 2-3 ulas can Cannot 1biji

Saya makan ja sekadar merasa