just answer

Can i eat durian?? Now 20week...#mengidam

15 Các câu trả lời

Some people said cannot.. But some can eat.. Depend on ur body... When i pregnant i eat durian.. Not to much.. Acctualy some doc said durian is good for pregnant woman but must take a little bit.. Because it have a lot sugar.. And u can get a gdm( diabetes).

Boleh, tapi kena had kan 2-3 ulas je lah. Pastikan lepas makan tu minum air masak bebanyak. Lebih afdhol, elakkan😁

Boleh 2 memang boleh.. Tpi jgn trlalu bnyak.. Cme 2-3 ulas da ler.. Kesian bby. Lgpun durian terlalu manis. TQ😁

Makan sikit bole la sis..jangan pulun smpai sebiji..seulas dua xpe..bismillahitawakkaltu la..

I mkn aiskrim mcd durian jer..depends on ketahan badan..tp better berjaga2 mkn ambil rasa

Klu boleh elakkan tapi klu dah mengidam tu makan la 2,3 ulas je..sekadar merasa..

boleh rasanya.. ikut badan tapi jgn over makan. just mkn bagi hilang mngidam

Sure you can but make sure you stop when you feel "heaty"/panas ;)

Should be ok.. Dua tiga ulas is enuf for pregnant women.. Hehe..

Yeah, it's okay to have a bit to satisfy your cravings..