Checklist untuk baby & mummy ke hospital

Hi mommies ? Hope ada yang sudi share checklist untuk baby & mummy ke hospital... Saya tiada pengalaman, baru sahaja hamil anak pertama dan akan bersalin tidak lama lagi ? harap mommies tak keberatan untuk share list ya, terima kasih semua ❤

2 Các câu trả lời

Mommy: 1) Toiletries (berus gigi,ubat gigi, towel, sabun etc) 2) Pad untuk lepas bersalin punya 3) Baju untuk balik. Seeloknya jangan seluar ketat kat pinggang manatau kene ceaser (bawa lebih panties takut bocor darah byk. Beli disposable senang) 4) Biskut/roti/air Baby: 1) Full set baju newborn (barut and kain bedung sekali) 2) Diapers (most hospital ada bagi) Simple je tak perlu bawa barang banyak2. Especially kalau hospital kerajaan. Sekejap je tak lama 1-2 malam balik dah if ibu and baby okay. Bersalin normal selalunya esok nya dah discharge.

Labor Room Baby - Baju shj, bedung, diaper Mommy - tak perlu apa2. Baju dan pad pakai hospital punya Wad Baby - Set baju 3 pasang, mitten & booties, bedung, diaper, baby wipe. Baju 1 pasang pakai kat wad, 1 pasang time balik, 1 pasang lagi buat spare Mommy - Baju time balik, pad, pakaian dalam, toiletries, makanan kot lapar dlm wad