Susu formula utk bambamkan baby

Hi mommies. Boleh tak suggest ssu formula yg boleh bambam kan bby? Bby saya 5 bulan. Skrg ni bf lagi cma stock sy xckup. Blik kerja byk direct bf je ngn baby. Pam dkt ofs dpat 10oz je. Saya mncari ssu yg boleh bambamkan bby or erti kaya lain boleh tmbah berat bdn bby. #seriustanya #help

7 Các câu trả lời

bkn susu bdn lagi berlemak ke dr susu fm? sy baby fully bf dr 1-3m.. baby sy lahir 2.6kg smpai la 6kg masa 3bln tu. tekejut sy sbb dia lahir kecik je.. lepas tu susu bdn sy da xbyk sy mix susu s26 gold. berat dia naik jugak la tp xsebanyak masa sy bg susu badan. 🤭 susah ye nak pilih2 susu fm ni, takut baby tak suka rasa dia, tak berak, cirit ke, kembung, alahan.. so kena try².

1y trước

Tak la saya rasa susu badan la baby bnyk badan elok2 sedang je. Sebab baby saya dulu bulan2 naik montel lepastu saya fully bf dia balik makin nampak turuns sikit tapi badan still jenis solid. Nurse ckp sbb susu badan dia takda gula tinggi. Kebaikan semua elok2 je utk baby kita ikut bulan dia.

kalau kawan2 saya ramai yg suggest s26 kalau utk naikkan berat badan. tp baby bambam ke tak tu tgk baka kot 😅

1y trước

setuju sis.. anak saya mnom s26.. toi dah ngikut baka bapaknye bulan bulan naik 600g je 🤣

Anak saya try similac neosure. Berat dia dah okay saya stop susu tu dan bf balik. Ikut baby jugak serasi yang mana

Baby saya minum enfalac A+ memang bambam maybe sebab campur susu badan sekali. Malam memang direct feed sepenuhnya.

1y trước

Saya bg pun ngis. Pngasuh bg pn dia mngis

bmi baby okay x sepanjang susu badan? if bmi okay. patot nya awak dh xperlu risau.

Kena try & error untuk keserasian. Kalau nak cuba better beli pack kecil dulu (kalau ada).

1y trước

Betul betul. Susah nak suggest susu formula ni

kdg tu genetik main peranan