Minum susu

Hi mommies, ada yang minum calla milk tak? Elok tak?

30 Các câu trả lời

mostly susu ibu mengandung yg claim mcm2 kt tiktok tu semua banyak kandungan gula je. better minum susu freshmilk lowfat atau full cream biasa tu. Dutch lady, farm fresh semua tu lagi okay. kalau nak try susu kambing, brand hi goat tu pun okay takde gula, tak bau hamis kambing. saya minum tu skrg alhamdulillah tak pernah sangkut gula dari awal pregnant. jgn mudah terpedaya dgn review kt tiktok tu semua kena bayar🤣

2t trước

kalau sis jenis tak boleh terima rasa kambing langsung bagi i calla milk ok, tapi tkde la naikkan hb pun. baik minum susu hl.

Pengalaman saya dah minum sebulan perisa blueberry tu. HB tak naik pun. Makin turun ada la. Rasanya kandungan gula dia tinggi sbb keputihan saya terus ada. Before ni takde sgt pun. Minum ni terus discharge tu ada. For the time being mmg saya stop sbb nak minum air gula lg 2 minggu. For me better stop la takut lekat gdm. Tp still its depends on body masing masing. Bg i, biasa je calla milk ni. Better minum HL je.

Hi saya anak 1st minum anmum 1st trimester je then susu anlene Alhamdulillah xde jaundice & otw baby ni saya mmg minum anlene je takut nak try susu2 lain risau manis dia. Saya tgk kakak saya minum susu mcm2 tu anak 1st & 2nd lps baby lahir jaundice lama ye tapi xbrani nak tegur takut saya je prasan.

Kandungan gula sangat tinggi. Dah shake pun boleh nmpak gula yg xlarut. Saya pun terpedaya dgn uqasha😂 try sekotak. Saya xde gdm. Tapi lahir anak Besar. Ank yg sulung kecik je. Saya ngn suami pun kecik. Alhamdulillah bersalin normal. Saya darah o. Hari ke3 lahir baru anak Ada jaundice.

tolongla jangan minum. i minum calla tu seminggu je, 4 hari perut sakit takboleh bangun. doctor marah teruk. before beli seller kata sesuai untuk semua jangan risau. dah sakit, seller cari point salahkan kita balik. menyesal. nasib takde pape sekarang.

2t trước

seller produk2 macamtu memang bodoh tau nak lariskan produk je padahal dorang pun tak consume pastu salahkan pembeli haihh *geram pulak

Saya beli jugak callamilk perisa blueberry & melon. Dari segi rasa bagi saya manis and perisa melon tu mmg tak lalu nak telan, tak kena dgn tekak. Rasa membazir je beli sbb tak boleh telan. Skrg minum susu HL je.

Saya minum sekotak je yg perisa coklat. Manis sangat. Terpaksa minum je sampai habis sbb dh beli mahal, sayang nk buang. Nasib baik mase tu dh 8 bulan ke atas. Kalau minum awal, rasanya terus detect gdm 😂

3t trước

Betul. Saya pun try lepas minum air gula. Kalau minum awal2 mgkin sangkut gdm😂

Biasa nurse tak galakan minum minuman mcm tu.. Kalau boleh susu pon elakkan, sebab tinggi kandungan gula dari minum air manis.. kalau utk GDM elakkan terus ya minuman dan susu..😘

sy masok sepital sbb minum air calla milk ni lah . terpedaya sgt dgn review kt tiktok . pdhal sebelom nie elok je kesihatan sy . cirit birit dgn muntah2 . lebih 20kali ye . bahaya .

saya beli 2 kotak perisa blueberry. Rasa manis sangat2. Tak kena dengan tekak. dah stop sepenuhnya. I minum je Susu Farm Fresh dan air kurma cina. baru HB naik banyak ✌️