Normal kah hamil 8w tp scan baby masi kecil hingga doktor x dpt ukur

Hi mommies, ada sini yg scan 8w tp nmpk baby masi kecil smpi doktor masi x dpt ukur? Hanya boleh nmpk degupan jantung kelip2. Normal ka?

8 Các câu trả lời

Normal tu sis, sbb sy 1st scan baby 7weeks nampak kantung je xnampak janin. last weeks sy scan baby dh ad gerak2 lg 🤭 jantung pun nampak bip, dn doc ukur janin bby sy muda umur dia 10w, klau kira dari last day period sy time tu dh 12w. jgn risau nnt repeat scan lpas 3 mggu sbb doc suruh repeat scan tiap kali pergi klau masih xnmpk. sy total 3 scan nk confirm preg, 2 kali ta nmpak janin. last kali bby 10w ni bru nampak smua ckup sifat. Allhamdulillah. sabar tau mommy.!

normal sis sy ritu lmp da 7 week 1st scan x nmpk, next week tu ade checkup hospital dr scan tvs nmpk kantung ngn yolk sac 5 week...

normal sis saya kemarin scan hanya 8 minggu 1 hari degupan jantung kelip2 dan masih kecil. repeat scan 2 minggu lagi

1y trước

ya suda nmpk jntung kelip2 kan.

Ya..sy baru pergi scan jgk tp doktor xukur janin,hanya ukur kantung..7 week+ ...doktor suruh repeat scan,dtg lg 2 minggu..

1y trước

sy kantung pun dok x ukur. sbb katanya suda nmpk jantung

Sy scan mse mggu ke enam tp bila doc scan doc ckp usia kndung bru 4week tu pun nmpak kntung je

rasanya normal sis...allu nya doc msti srh repeat scan after 2 weeks

1y trước

ya 2minggu lg dok sru dtg scan balik. tq sis

Saya scan 10w pun sama. Kecik katanya dan tunggu lg 2 mggu

1y trước

tq sis. harap urusan kita smua dipermudahkan

Mungkin kena sonographer yg mahir utk ukur ni.