Vitamin

Hi mommies, ada idea tak vitamin apa yang sesuai diambil. Sebab saya tak boleh makan ubat klinik. Kalau makan asik muntah2 and comform demam. Ada sapa2 tahu tak?

1 Trả lời

Saya tak berani suggest, just boleh share apa saya makan. Saya pun takde makan ubat klinik, bukan tak makan, klinik yang tak bagi sebab saya ada risiko. So saya ikhtiar sendiri. 1st trimester memang 100% bergantung dengan folic acid appeton je. Masuk 2nd trimester, saya stop folic acid dan doc suggest saya makan Maltofer untuk hb. Saya serasi dengan maltofer. Maltofer saya beli kat luar, klinik tak bagi. Sumber kalsium saya dari kurma dan buah-buahan je. Takde makan pil kalsium. Apapun, bincang dengan doc awak. Sebab ni bukan untuk awak sorang je, ni untuk baby sekali.