Supplement Vitamin yg diamalkan?

Hai mmys boleh tak share supplemnt vitamin apa yg mmys makan yaa selain asid folic ? Kalau boleh share sekali gambar 😍 sebab sye dlam dilema jugak ni nk makan vitamin . Tak tahu nak makan vitamin yg mana Thankyou mmys ❤️

2 Các câu trả lời

Hai, harap dpt membantu. Awal kehamilan - folic acid & susu utk kalsium (jika tiada morning sickness) 2nd & 3rd trimester - zincofer (kk akn bekalkan); klu x serasi blh tukar kpd iberet/maltofer/obimin. Susu utk kalsium. Vitamin tambahan: dari sumber makanan (iron rich diet). Bergantung pd kesihatan ibu. nurse kk akn terangkan lps buat ujian darah.

2y trước

Actually mana2 susu pn sama saja. Sy xblh minum susu mengandung / susu kotak biasa sbb lactose intolerance. Cuma blh minum susu almond shj. So far bby ok saja, dh nk bsalin pun ☺️

Sy mkn obimin after 3 months utk maintain good hb