Kerap Buang Air Kecil

hi momies semua nak tanya ? normal ker kalau pregnant kerap buang air kecil sampai siang tu nak dekat 6 kali ker toilet. harap II dapat membantu yer. thank you?

29 Các câu trả lời

Normal sis, sy masuk minggu ke 15 tu da rase nak pakai pampers jek hahaha😂. Jenoh nak ke toilet. Nak2 kalau keluar rumah. Aiyoo! Bahaya tahan kencing tau! Boleh effect dekat saluran kencing (kencing kotor) & kantung baby (punca leaking air ketuban) salah satu infection dari salur kencing jugak. Wallahualam betul ke tak, banyak video dalam youtube. Banyakkan minum air ye! Keep positive demi baby. 💪😊

Normal mse sy trimester ke 2 huhu. Msuk trimester ke 3 oke dh tp skng 36week stat msuk kuar toilet smula 😂 sb kpla bby dh masuk trun kt ruang, tiap kli bby gerak trus rse x tahan yg amat sngt nk kencing😂😂

Saya setiap 15 minit kena pergi tandas... Kena buang juga walaupun sikit. Sebab kalau pundi kencing ada isi je even sikit, bila batuk mesti terkucil... Huuu

Saya pn mcmtu sis.baru 5week 5day.kluar masuk tandas.2jam skali mesti masuk tandas.kalo mlm x dpt tidor kadang2 tu asik mau kencing.pregnant scond baby.

Normal. Sebab baby dalam perut dia nak membesar. Jadi dia mmg akan menekan pundi kencing kita. Tu yg sehari mesti bnyk kali buang air kecil. normal sis

normal....kalau trimester 3 lagi teruk,saya rasa pundi kencing tu full sangat2 tapi bila dah air kencing tu keluar penutup botol poen tak penuh...

Sampai rasa nak longgar lutut ni haa duk main ulang alik toilet jea,, baru jea buang rasa nak buang lagi... dah la nak ke toiletnya tu ada tangga.. 😅

5y trước

yer betul tu. saya time kerja toilet bukan main jauh lagi nak pergi. sampai kalau boleh nak pakai pampers jer 😅

Hahaha sy dh 7bln br lps mandi...then solat uih rasa full tank nk kencing...pdhl br buang..tk blh bwk bincang....thn jgk la smpi hbis ....

5y trước

Sama laa....xdan habis solat lari balek toilet haha

Normal je. Nnti banyakkan minum air kosong utk gantikan bendalir yg keluar melalui urine tu ye.

5y trước

aah saya kerap minum air tapi tu lagi nak ker toilet 😭

Normal sis. Sbb baby dalam rahim akan pressure pundi kencing kita. Sbb tu kita kerap kencing.

5y trước

ohhh yeker. patutlahh 🤭🤭 firts baby tu tak ada pengalaman tu.