39weeks 4days

Hi momies, saya due 30/5 ni. Pagini keluar lendir merah. Tapi bukaan baru 1cm. Ada tips tak untuk cepatkan bukaan 🥲

11 Các câu trả lời

saya due 29/5 esok..tapi xde tanda lagi..smlm check kt hsptal xde bukaan lg wlpon 1cm😅..baby asek mngeras je..smlm balik dr hsptal..baru rasa sakit2 kt bawah perot ni smpai bongkok2 jalannya tp x lama pon..pastu ok..pg ni rasa jgk sakitnya tp masih blh buat keja rumah..macam2 dh buat nk bagi jalan buka tp tu laa...masih takde tanda2 lagi..risau kena paksa bersalin☹️

pengalaman sy ank first bnyakkan berjalan. setiap pg sy kluar pergi brisk walk ptg buat senaman kupu2 atau search je tiktok ade senaman utk ibu mengandung. sehari sblm lahir tu sy bnyakkan bersenam dan bersama suami esk tu sakit perut pastu tak smpai sehari pun warded sy dh selamat lahirkan ank sulong sy.

Saya ank no 2 nak bagi cepatkan bukaan . saya minun air milo kosong campur dengan planta .. memang cepat jalan bukaan tu .. sis try buat sari dua kali minum pagi sebelum breakfast malam sebelum tidor time minum tu niat n sambil pujuk baby insyaallah dipermudahkan

pengalaman saya dulu, bila keluar lendir merah tu InshaAllah tanda nak bersalin dah. tapi saya dulu, contraction dlu 1cm. seminggu kmudian baru keluar lendir merah dan tak lama tu bersalin.

kalau saya, saya akan jalan itik selama 30 minit. lepas tu buat squat 100x. Bila tengok tv gerakkan pinggang buat pusingan atau gerak kiri kanan. pendek kata kena banyak bergerak 😂

banyak jalan tapi jangan penat sangat nanti takde energy nak bersalin. relax, rest, tidur cukup. makan minum for energy & hydration.

jalan2 sis/ pusing mall smpai penat..in shaa Allah bby cpt turun..pastu mkn pedas/nenas ni dr doc ckp

Bersama dgn suami / buat senaman kupu2

1mo trước

part susah nak bersama tu betul. kena cari posisi yang dua² pihak selesa. nak wot pun dah susah, kang kena hempap H pula.

naik turun tgga Dan kerap bersama suami