Bukaan 1cm

Sy due awal bulan 6 ni. Tapi hari ni 37weeks+ 4days( pagi tadi) turun lendir darah but tak berhenti smpai skrg setiap kali contraction dtg. Tapi bila cek bukaan baru 1cm.. Ada tak tips nk cepatkan bukaan secara semulajadi? sbb dr nk induce incase still stuck 1cm sebab contraction kerap berlaku 🥹ada tak yang experience macam sy

1 Trả lời

Maybe kena bykkan berjalan sis.. sy brsalin dlu, mcm tu jg. Lambat bukaan tpi sy ada minum minyak kelapa dara sblum ke hospital. Sudahnya contraction sakit sgt smpai x blh nak jalan 😅 klu sis masi blh tahan utk jalan, blh try buat exercise sikit atau jalan2..

1mo trước

minyak kpla dara yg mna sis? virgin coconut oil yg utk masakan tu ka?