Naik bintik merah

Hi momies. Anak i baru baik demam dalam 3 days. Dah kebah demam naik pula bintik merah. I tak tahu kenapa. Doc ckp normal bila anak demam panas akan naik bintik merah ni. Persoalan i, gatal tak bintik merah ni ? Sebab i tengok anak i gosok2 mata, benda tu makin merebak. I tak tahu buat apa. Or ada suggestion untuk pakai ubat apa2 tak ? Sbb doc bagi ubat sapu biasa je.

Naik bintik merah
10 Các câu trả lời

pengalaman sy, sy tngk mak sy jaga anak adik..kerap kena sawan..mak ckp sawan ni sbb badan panas sngt..msa demam panas, anak adik kne sawan..stiap kali lpas sawan, naik bintik merah..mak ckp tu mksdnya panas dia keluar..sbb tu dia da x demam..panas badan tu keluar melalui bintik2 merah..kalo bdk demam lpas tu keluar bintik merah, petanda da elok da panas dia..ni pnglaman mak sya la jaga anak adik..huhu

haii mommy..jgn risau ye..anak sy bln 10 pn demam n lps demam kebah naik bintik² merah mcm tu...its normal..mmg bintik² tu akan naik 1 bdn..tp anak sy dia tk gatal..cma sy ttap sapu lotion yg biasa anak pakai utk slesa sbb anak eczema..nti lps 3 ke 4 ari bintik² tu smua akan kering n hilang sdri...

2y trước

Boleh tanya lotion jenana apa puan pakai untuk baby puan? Sebab anak saya pun ada eczema, bila eczema keluar kulit baby jadi kering.

cuba pakai losyen allano dari Amway..sangat sesuai utk baby Dan org dewasa..Ank buah sy pun jadi Gini jugak.. Alhamdulillah selepas sapu bintik merah makin pudar dan xgatal2 lagi dah..sian baby kalau gatal asyik garu2 aja sampai merebak merata rata

hi mommy ! anak sy pun perna kena bgini lepas demam sembuh sambung pula bintik² merah bgini. bawa p hospital doc bgi calamine lotion untuk sapu 3 hari gitu hilang da 😉

cuba check klinik lain pula awak. sbb sy ada tengok kalau adik sy, baby dia demam panas lepas baik xde pula naik bintik2 ni awak. semoga baby cpt sembuh ya💪❤️

mungkin campak.. ank2 sy kalau demam lbh dari 4 hari n tinggi..lepas kebah demam kompem naik biji2 merah campak..n campak ambik Mase dlm seminggu utk hilang

tu normal.. tanda bayi kebah atau pulih dr demam akan naik bintik / ruam merah. dun worry sis..

Tiada pengalaman. Mudahan Allah kurniakan kesembuhan dgn baik tanpa mudarat buat anak

ank sy tiap kli demam mesti keluar bintik2 merah begini. 4 hingga 5 hari baru hilang.

pergi cek klinik lain