Nak tanya mual ni selalu ambil masa berapa lama?dan sapa tahu macam mana tak mahu bagi sembelit?

Mohon perkongsian

3 Các câu trả lời

Hi sis. Ikut orang juga sis. Ada yg mual cuma first trim sj. Mcm sy skrg nak masuk 12 minggu masih mual cuma dah berkurangan. N pasal sembelit masa awl pregnant dlu mmg sy sembelit teruk. Kdg2 5-7 hari xberak. Jumpa dr dia xde bg ubat. Dr kata normal sbb hormon progrestrone kte tinggi. Jd sy banyakkan makan buah oren epal. N cuba minum air masak walaupun loya. Lama2 masalah sembelit tu dh xde. Sehari sebji epal atau sebiji oren sy akan makan. Potong2 sng nak makan sis.

2y trước

Okey baik .terima kasih atas perkongsian

mula2 saya makan buah everyday. ok lah membantu utk membuang. then saya start makan oat dan air halia untuk breakfast setiap pagi. dalam 30 min dah boleh ke tandas. dan x perlu teran2 mcm dulu. boleh cuba makan oats ya.

2y trước

ya sekarang dah cuba makan oats.. alhamdulillah okey

Nak kurangkan sembelit,boleh makan dragon fruit merah.mual tu depends.saya 4-10w gitu rasa mual,tekak kembang.lepastu selera makan dah okay.cuma kadang2 masih ada jugak mual tu