Sembelit berapa lama

Hello mamy semua. Nak tanya yg tengah berpantang atau dah habis pantang, berapa lama eh korang sembelit? Saya dah 40 hari berpantang tapi masih sembelit. Ambik jugak dulphalac tapi ada masa berkesan ada masa tak. Berapa lama eh tempoh masa sembelit ni baru kembali normal?

9 Các câu trả lời

makan sayur sawi dgn kadar yg byk..x kira masak ape jnji sawi... sy smpai ni hari ke 24 dh alhamdulillah..ari2 sawi walaupun jemu psl takut sembelit punya psl..

sy smblit skli je..tu powm sbb 2 ari xmmbuang lpas brslin..lps tu ok je ..bykkn mkn sawi..sy skli mkn nsi sesenduk...sawi spruh,.pstu hri2 mkn buah oren...

sy hari2 sembelit smpai skrg hri ke 27 😆. hari2 sy guna ubat air utk cucuk bontot sy kalau nk membuang. sakit sangat nak2 kalau koyak banyak cm sy.

makan pisang dgn betik sis.. saya pun sembelit tapi sekejap je hari2 ngadap makan pisang dgn betik terus lawas

2y trước

oohh hehe terima kasih infonya😇👌🏻

tak sure sbb saya tak sembelit. try ambil forlax. senang saya membuang takde sembelit

Srsly sis u kene try mkn capsule nonaroguy tersangatlah berhasil utk cairkan najis

cuba minum air gula , lbih kan sikit manis nya.. mnum segelas slpas mkn..

Cuba makan buah oren mandarin/ buah naga. Saya makan tu lawas.

Saya 43 hari pun still sembelit awak. Redhoo jelee.