mil

mil korang baik x?

191 Các câu trả lời

Tk tau nak ckp mcm mana.. mil so far ok.. tp kkdng ade jgkla dia buat tu tk senangkn hati kita.. husband saya ni jenis dahulukn mak dia.. saya mmg tk kesah sbb tanggungjwb dia.. tp bila lama2 tngk mil ni mcm amik kesempatn plk atas kami lg2 husband.. sampai bercuti pon dia ikut.. sngt2 tk best bila bercuti ingt bole bedua rupanya bertiga ngn mil sekali.. semua plan bercuti dia kacau.. family in law ni saya perasan suka sngt amik kesemptn atas husbnd saya.. sikit2 husbd saya.. sikit2 husbnd saya.. adik2 beradik dia semua sama.. lebih2 lg adik dia yg perempuan.. mentang2 satu2 nya anak perempuan semua nak ikut kata dia.. dia jela yg betul.. semua dia yg dpt.. bila saya tk pregnant.. syaa yg buat keje rumah bila balik rumah mil.. bila saya pregnant saya jugak yg buat.. tak adil.. tk suka dia.. pastu suruh bwk anak dia jln2 alasannya sbb anak dia suka kat husbnd saya.. ade group wasup family.. saya je menantu yg tk masuk dlm tu sbb adik perempuan dia tu tk suka saya kot.. dia admin grop tu.. so saya skrg da jd kurg selesa dgn family in law.. saya cuma suka fil je.. tp fil da tk de.. fil je yg baik dgn semua org.. luahan saya.. huhu

5y trước

Tq sis

Blh lah .. Tpi tulh .. Kuat komplen suka desak suami sy klau dy mnta duit and suka sindir klau sy ad trbuat ssuatu yg salah .. Bab duit tu yg sy tk brpa ngam sngt dgn mertua .. Dy desak suami bgi dy duit .. Suami dhlh gaji ckup2 mkn .. Nk beli brng prsdiaan utk bby pn mil tk bgi .. Dy suru tnggu orng bgi je .. Sbb dy perlu duit .. Emmm ..kesian gk dkt husbnd sbb tiap malam mluah masalah duit .. Sbb dy ank sulung .. Dy kene tampung kluarga dy dlm masa yg sma dy nk gk tmpung kluarga sy sbb skrng sy mngndung n dy tk bgi krja .. Hritu dy mnta 100 dkt hsbnd tpi bulan tua so duit poket mmng tkde .. Tpi dy usahakn gk tpi hnya mmpu bgi 50 .. Mertua diam je .. Tiba2 suami bgi 50 jgk dkt sy .. Sbb dy thu sy mngndung kdng mngidam nk mkn tu nk mkn ni .. Tpi sy mmng jarang mnta sbb thu keadaan suami mcm mna .. Mil nmpk trus buat muka tk puas hti huhu ..

5y trước

Mil sy bukan minta duit kt suami je , kt sy pn pernah. Padahal kawen dgn suami tak smpai setahun pn lgi.. mntak pnjam 1.3k . Bayarnya hanya 1k shje. Tu duit hasil sy kumpul time mengandung sarat utk Masa depan anak 🤣 Tp tkpela sy niat bgi jela pada dia.. dgn suami sy lgi lah . Berbelas ribu habis kt dia.. terasa hati Ada jgk.. tp sy fkir biarla dia nak buat baik ngn mak dia, nnti ada rezeki lain..

Alhamdulillah ibu mertua saya layan saya macam maa saya sendiri 😭 baik sangat orgnya, klau dtg rumah anaknya dia suka tolong saya kemas kat dapur tolong masak 🥺 bila dia tahu saya prgnant suka sangat dia, usia sebaya maa saya 62tahun, bersyukur sangat Allah beri saya mertua yang sangat2 baik, rajin, pmbersih mcm tu juga husbund saya, setiap kali lepas makan saya teman husbund saya, habis je dia mkan saya nak kutip pinggan, dia marah saya sbb saya nak basuhkan katanya " sapa makan, dia basuhlah" 🥺😭 bersyukur sngat2 saya dapat kluarga blah suami dgan layanan yg baik2, before kawen mcm2 benda saya fikir takut sngat kalau dpat mertua yg mcm2 saya dnga, kdang smpai rasa nk cancel kn prkhwinan tp alhamdulillah Allah bg saya dengan kehadiran kluarga yg baik2 orgnya ☺️

Kadang ok , kadang tak. Just nak luahh 😭 Masa sy mengandung dulu, diorang langsung tak kesah pasal saya.. Sy berhenti kerja masa kandungan 5bulan (sbb kontrak je). Saya jenis suka bekerja sbb taknak bebankan suami. Family mertua saya ada kilang. Tapi bila saya mintak kerja kat kilang diorang , diorang tak bagi padahal ada je kerja kosong. Almost sebulan menganggur. At last, cina kat supermarket tf value mart jgk yg amik kerja. Kerja 10am-10pm . Balik malam2 tapi diorang tak kesah pun. Nak tanya pasal brg baby dah beli ke belum pun tak pernah apatah lagi nak tolong belikan. Memang tak la. Tapi bila saya dah beranak , sibuk nak anak saya. Rebut anak saya dari saya padahal dulu tak pernah kesah pun masa sy mengandung. Adehh

Baik la jugak .cuma dpn je.blkng kita xtau ada ja ipar dok perli2,masa duduk ngn mil dlu, so cita kat uma ipar tahu dr sapa lg kalau bkn mil? Plus bab masak jrg dia masak,slalu nya sy yg masak, kdg kalau teringin nk mkn apa2 ssh la,xmcm mak kita sndrin bab mlut mbawang tu biasa,sjak dh pindah ni alhamdulillah. Walaupn jauh dr family sy kt kedah,sy stay kl .tringin nk mkn apa2 masak sndri kalau larat,kalau x sabar je lah tggu ada duit sikit balik kedah ,makan puas2 mak masak. Mil xpernah tnya pn nk makan apa, tringin apa smua .. slalu suami ja tanya n belikan kalau ada ..

5y trước

Btl tu btl..talam bermuka muka..hurmmm

saya baru jer tau yg mertua P n L jnis dpn baik, belakang suka mengata menantu² dia.. suka ambil ksmptn, bila prlu bantuan halus sngt suara dia,tpi bila kita ssh,tngh pregd n morning sickness yg teruk mcm skrg ni.. nak lawat kito pun x..smpi ckp kita ni mgada buat² morning sickness😭sdgkn brt bdn ni da jauh turun dri 55kg turun ke 47kg.. sdihnya smpi ckp ank dlm prut ni mls bila dah kluar😣sdih sngt bila kita tau drg bt mcm tu..sdgkn kita slma ni lyn baik jer mrtua.skrg sya x prcya dah kat mrtua saya.saya hnya mmpu doa agar ank dlm kndgn dan sya siht sllu.

Alhamdulillah baik...cuma adik beradik belah suami n nenek dia ja mcm xok... yg adik nya bnyk ckp besar..menunjuk..ye la suami keja biasa..dorg smua jawatan besar...yg nenek nya pula ari2 call suami..naik rimas..bkn nya apa kita perlukan privasi kdg... ada masa kami balik umah nenek nya tu paksa2 suh bwk keluar jln2.. kdg2 pasal nenek tu juga kami suami isteri selalu gaduh...dia lebih kn nnek dri saya... 😥... mmg betul org tua, tp dia kena phm cucu nya da ada kehidupan rumah tgga... 😑..entah la smpai bila nk hadap smua ni...

5y trước

Aik skali skala bwk org tua tu jln2 pon x boleh....ya allah...buang la rse busuk ati tu

Mil and fil Saya baik je ..tapi walaupun baik Saya masih segan duduk rumah mereka lama2 lagi2 untuk first pantang nanti. Sebab Masa tu Kita lemah xlarat nk buat kerja rumah bantu dorang . Saya lgi suka suami yg bersusah jaga Saya dari mak ayah nya. Lagi selesa duk rumah sendiri yg penting ada peneman mcm adikberadik. Mybe xsampai sebulan duduk rumah mil sebab nak tahu cara nk pntang sikit2. Lepas tu balik pndai2 lah..dari menjadi beban orang dan mnyakiti hati kn.. usaha, berserah Dan doa minta bimbingan dari-Nya

Sgt baik tp lepas ada anak yg pertama ni, dia mcm dh berubah sikit🤣🤣🤣 mungkin terlampau ambik berat kt cucu dia, biasa lah anak first , lgi2 takde siapa ajar cara menyusu. Sy terpaksa campurkan susu badan dgn susu fm. Katanya pada sy jenis tak cekal , cepat putus asa 🤣🤣 sy masatu tgh berpantang.. emosi tgh tak okay. Terus menangis tak bercakap dgn suami..🤣🤣🤣 lepastu bila sy Tak pakai kan baby barut , sarung tgn kaki.. itu pn dia bising.. terkejut la jgk sbb sebelum ni tak pernah bising2.

Baik la jgk..alhamdulilllah..tp sbenarnya dpn nmpak baik..tp blkg kureng kot..haha..sbb 3 bln prtama saya alahan truk jgk..saya n suami dduk skali dgn mil..ada shari tu kuali xbasuh sbb xlarat sngt..pgi tu mil bgn tgok kuali xbasuh dia mmbebel ckp saya pmalas .. blik saya dkat ngn dapur..mmg dngar dia mmbebel..sbb kebetulan saya mc ari tu xkja.saya trus bkn pntu n p toilet..mil nmpk trkejut..dia ingt saya kja la kot.haha..then..dia senyum n ckp baik2 je ngn saya..haha..walhal dlm hati mmg trasa la..😊😊