mother in law

Mil and ipar duai korang baik tak?

255 Các câu trả lời

MIL biasa-biasa saja, ok la lagi buat masa sekarang baru kahwin setahun. Tapi kakak ipar nampak macam nak control saye. Saye mengandung, awal-awal dia carikan nama untuk anak saya. Tak salah nak excited, tapi tu anak saya, biar saya la yang bagi nama. Kadang-kadang meluat jugak masuk campur. Dia ada dah ada anak tapi awal-awal dah sibuk hal anak saya yang masih dalam perut ni. Nasib baik duduk jauh, tak duduk sebumbung. Tidak macam2 la nak control 😪

Mil x sempat jumpa... Ngan kak ipar pun x ngam... Bila blik rumah fil.. Beria je kita nak tlg2 dia.. Dia x bg.. Lepas tu spatah haram pun xcakap... Last2 husband la tarik g tgk tv ke...dok depan ke... Kita tanya spatah je dia balas... Kalau huband ada skali baru la mulut dia bising ckp itu ini... Yg plik time kat rumah xreti nak bcakap... Bila kita balik uma sdiri.. Dok wasap tnya itu ini 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Klau sy, mil n ipar duai baik je. Cume kuat komplen ckit. Sy buat ape pon, ade je yg x kne di mata dyorg. Sy duk serumah dgn mil n ipar duai, tp wlaupun dh nk msuk 2 tahun duk cni, sy masih blom serasi dgn dyorg sbb dyorg kluarga yg brpurdah sdgkn sy dr keluarga yg biasa² saja. Cube nk serasikn diri, tp masih x jumpe cara yg sesuai sbb ape sy buat jd x elok je kt mate dyorg

5y trước

Btul tu.. Tqvm sis.

Alhamdulillah baik sngat2..dduk ngn mertua seminggu ja..pastu kene perambat kluar rumah..ingatkan dia x suka kite..rupenye dia kate dia x mau dduk ngn menntu nnti takut gaduh..ingtkan nak dduk sebulan smntara cari rumah..ni mak mntua yg carikan.bayar deposit semua..skang pregnant hari2 dia nak masak macam2 sbab saya x lalu mkan mkanan yg dmasak sendiri..THANKS MAK 😉

Alhamdulillah baik. Saya menantu sulung perempuan. Suami adik beradik 4 org dan semuanya lelaki. Kiranya mak mertua baru pertama kali dpt anak perempuan la. Hehe. Adik2 ipar pun umur jarak dekat je dah jadi mcm member2 je. Tiap kali balik rumah mertua mesti mak mertua masak mcm2 dan bagi beg bekal utk saya dan suami bawa balik rumah. Alhamdulillah.

Alhamdulillah baik sgt2...adik ipar pn laki sorg je...laki aq dgn adik dia..dua beradik je...baik sgt...kalau nak klua tak pnah lg dia tak tanya "kak nak apa apa tak"...mak mertua pn baik...kalau dtg rumah apa brg kurang dia belikan...termasok la masa mula pindah dlu mesin basuh peti ais..semua dia sponsor...alhamdulillah...

Baik lah juga, tapi kadang masam muka bila kita xtolong dia kat dapur. Mil sy xda pengalaman psal pregnant, jdi dia xfhm sakit lenguh org pregnant ni. Pernah 1 day dia buli sy masak sorg2 kat dpur smpe bengkak kaki n sakit pinggang. Sy mengadu sakit ngan husbnd jk, mlas nk fkir byk. Ipar xda sbb husband anak tunggal.

Syukur dorang baik.. Hobi kami pun sama suka karaoke🤣otak mertua dgn ipar masuk air. Tapi 1 ja tabiat dorang yg sy susah nak hadam ialah balik2 makan.🤣🤣 Sy pun terikut sama🤣 tak ikot dorang makan kau tak kena "kawan". Husband pun tak nak "kawan" konon nye la.. 🙄🙄🤣🤣🤣Sabo je la🤣🤣

MIL saya biasa2 je cuma dia macam tak amek port sangat , dia buat hal dia je . Akak ipar ok , abg ipar dgn biras saya yg bini kepada abg ipar tu je yg perangai menjengkelkan . Kat rumah MIL saya tu semuanya dia yg berkuasa . Saya sampai leave dari group family gara2 perangai dorang yg suka menyindir kat group

Mil dh xde.. Ipar duai la.. Baik tapi amik kesempatan.. Dowg buat sy mcm org gaji.. Sy sptutnye msk utk suami dan fil je.. Tapi suami2 dowg plk yg mkn sbb bini2 x masak.. Dowg dduk bilik, tgok hp.. Bile sy marah2 baru nk tlg.. Tu pn sekali mrh skali buat.. Biras sy pn mcm tu jgk perangai.. Ade ke yg mcm sy?