Duduk sendiri atau menumpang mertua

Hai assalamualaikum saya nak luah perasaan dan bertanya. Adakah patut saya tinggal dengan mertua? Saya duduk satu rumah dengan mertua abg ipar adik ipar dah almost 3years and my mother in law dia cakap nak kawin then saya dengan suami ambik keputusan nak berpindah (keluar dari rumah) suami saya cakap dengan mak dia kalau mama kawin kita orang pindah rumah yela bukan muhrim dengan isteri then my mother in law cakap kalau kau keluar jangan kau jejak kaki dekat rumah aku because my husband cakap dengan dia nak jaga batas. Mil saya cakap kau nak jaga batas keluar rumah Pon Kene tutup kepala keluar bilik kalau ada ipar Pon Kene tutup kepala tutup aurat ye saya akui kadang kadang saya terleka tak tutup tapi apa hak dia untuk berkata demikian salah ke keputusan kami nak membentuk keluarga nak ada rumah sendiri berdikari sendiri dia tak perlu kot sampai cakap ( kalau korang dah keluar jangan jejak lagi kaki dekat rumah aku nanti haram untuk isteri kau) sedih sangat rasa nya sampai bila kami nak duduk dekat situ #iwanthugguys😭 #SeriusTanya #ingintahu #bantujawab

1 Trả lời

emm, patutnya mil kena lepaskan la, sbb korang da kahwin, mmg patut berdikari, duk sendiri. tambah ada anak yg still bole jaga n tengok. maybe boleh suruh husband pujuk lagi mil atau suruh adik brdik husband pujuk ke kan. ckp la ,nnt free akan dtg jenguk, just nak rasa hidup bdkari ,susah senang suami isteri, privacy ja.