AIR KOSONG UNTK BAYI..??

memang selalu orang2 tua bg minum air kosong dkt bayi bwh 6m ke..MIL sy slalu bg anak sy 3m minum air kosong..walau pn x bnyk sngt dia minum memandangkan ank sy x pandai minum botol lg..tambah2 ank sy ade masalah berat badan..bila dh di bg air kosong jadi dia dh x nk minum susu..sy direct BF..?????

22 Các câu trả lời

.. meroyan aku kalau aku d tempat sis ni.. knp xckp xbole.. ade susu badan knp dkasi minum air plk.. ayooooo

Tu la kenapa iya orang2 tua dlu suruh bagi air masak or air kosong. Saya pun pernah kena..

Aduhai, xboleh sepatutnya. Baby bawah 6bulan hanya boleh susu je. After 6bulan baru boleh bg air kosong.

Doc ckp kalau bg mnum air masak bfore 6m, bby bleh risiko kena sawan.

Klu umur 6bln dah mkn baru boleh bagi air,,rasa klu bwh 6bln tk boleh lg

Xboleh.hanya susu ibu sahaja dibenarkan untuk bb dibwh 6bln

Xboleh wlpn mak kita mcm pakar dr segala mslh

Kena cakap..sebab tu baby Kita..kena berani bersuara..

Kenapa nk bg air kosong ???