Ada tak mcm sy kena tinggal seminggu husband g kerja luar ?

Mcm mna korang atasi perasaan ? Yes dah tahu dia g keja cari duit tapi hati ni dah rinduu ? kali pertama kena tinggal setelah 1y lebih kahwin ? tak tahu nak tido malam ni mcm mana mesti menangis ? haihh mcm kena tinggal lama padahal seminggu je ? doakan sy , hari ni pertama dalam seminggu ? #33week4days #firstbaby

65 Các câu trả lời

Kesian nye sis.. sye dkt 3tahun duk jauh ngn suami.. lpas dia hbih study bru duk skali.. suami muda 3tahun dri sye.. 🤭🤭 ank no 2 tuh setaon bru pndah duk sndri.. (sbelum nih duk ngn parent sye) sbb dia dpt krje kt jb.. time jauh tuh mmg hari2 MENANGIS.. yelah spe xrindu suami kan.. 😜😜 MENANGIS bole, tp jgn smpai lupa kita ada amanah lain, ank2 yg dpan mata tuh kita jge sebaik mgkin.. bhagia rsa bila nnti ayah dia blek tgk bonding mereka ttap ada wlaupun jauh n jarang jmpe.. suami pnah 2bulan xbalik, sbb time tuh ada exam n aktiviti kt uni.. sye call n msj je.. klau dia xreply redha jelah.. haha mulut2 org biasalah, cm2 andaian.. tp alhamdulillah sye masih prcaya n sabar.. lpas duk skali 3bulan suami grad, pndah umah sndri, preggy ank no 3, bby lahir suami dpt better job better money.. org2 yg ckp mcm2 dlu tuh lak yg dtg nk pnjam keta, pnjam duit, pnjam itu ini.. tp suami xprnah dendam.. wlaupun dlu mereka ckp sye bodoh.. n mereka adlh keluarga sye sndri.. 🤔🤔 alhamdulillah usaha utk hdup yg lbih baik.. sye sntiasa sokong suami n skrg dia krje kt seberang tambak.. klau dia sedar pengorbanan kita dia pun xberani nk mcm2.. hehe pnjg lak bebel.. 🤭🤭

5y trước

Tq dear.. 😘😘 hope ibu2 yg berjauhan dri suami yg lain pun dikurniakan kesabaran n kekuatan utk hari2 mndtg n dpt mmbesarkn ank2 dgn jayanya.. xoxo 😘😘

Saya awl2 kawin dah pjj wak... N pas 2bln positif prgnant.. Wlaupun dlm 1 ngeri yang sma... Sorang hujung ni.. Sorang hujung sana... Awl prgnant .. Msa 2 bln lbih asenya...Ad alahan... Smpai berat turun mndadak, kna drip air... Tu pun prgi sdri ... Sbb fmily pun jauh.. Tp Alhamdulillah.. Smpai 3 bln.. Alahan dah xde... Bby fhm kot ... Heeee... Smpai la 8 bln... Prg c.up sdri... Ad la 2 3 kli hsband tmankn time dy dpt cuti... Mmg perit tp kuatkan smngat.. Dmi anak n hsband... Xnk stress2 .. Sian bby... N xnk hsband keje dgn ssah ati.. Sbb dy jauh... Bkn sje2.. Tp sbb keje... So sis kna kuat ye... Jgn pk kn sgt.. Bt smething utk isi msa lpang...main game mkap2 ke, lyn kpop ke... heeee... 🤪😜

Bertabahlah sis ya.. Saya since kahwin 2011 smpi skrg 2019 kena tggal.. Kitaorg PJJ.. Suami di Putrajaya, sy di kedah. Balik pun 2minggu skali jenguk kami anak beranak. Yaa, rindu mmg la rindu.. Tp apakan daya, tertulis rezeki kami mcm ni.. Alhamdulillah, Allah pelihara hbngn kami suami isteri. Yg penting jujur 1 sama lain. Niat ikhlas cr rzki utk keluarga, insyaallah Allah mudahkan. Bila berjauhan mcm ni, mmg akn berhubung sntiasa.. Wasap, vc... Xmo anak² rasa terabai kurang kasih syg dr ayh diorg

Ada sis, husbnd sy msuk hutan kandungan sy bru 3 bulan, semua kena buat sdiri. Dahla kg jauh dkt sabah. Smua benda kna buat sdiri p klinik sdiri. Kandungan dkt 7bulan sy fly balik sabah tu pn sdiri jg. Dgn byk barang lg. Syukur semuanya baik2 saja. Pastu baru husband sy kluar hutan. Y penting kna kuat semangat la sis. Jgn sedih jgn stress nti sian bby tu ikut sedih jg 😁

Saya since 3 bulan suami dh pergi belayar. Skrg dh 7 bulan. Everything berkaitan baby sya buat sndri. Since dia jrg ada line utk dihubungi. InsyaAllah kalau dpt pelepasan bulan 10 , dia dpt balik tmn sya bersalin. Kalau tak sebulan lepas sya bersalin bru dia dpt balik 🙂. Tlg doakan suami sya dpt balik awl utk tmn sya dn azankan baby pertama kami ya 😘

5y trước

wau kita sama lah sya pon bersalin bulan sepuluh anak pertama.. semoga semua berjln dgn lancar,semoga suami dpt pelepasan,dpt berkongsi rsa bahagia bersama..

Sy kena tinggal sehari je pon dh rase sedih. Sbab suami hantar my mil pegi umrah dekat klia. Sy duk penang. Nak naik kete jaoh, nak naik flight dah sarat waktu tu. Jd kena tinggal sorg2. Haha. Malam tu sedih sorg2 mase nak tido, sbab selalu ade org nak ajak sembang malam2, tetiba malam tu rase sunyi. Haha. Moga sis tabah ye. Huhu.

Baru seminggu sis.. sabar ingat jer masih ramai lagi lebih dri sis.. mcm saya.. hihi 13week pregnant anak sulung juga ni sminggu skali jee jumpa.. start bulan depan sebulan sekali lak jumpa.. 😭 sedih mmg sedih.. tpi suami g cari rezeki kan.. doa yg elok2 jee.. hari2 msti call or vC.. agar rindu terubat.. chill lah.. 😁😊

Masa mula² dapat tahu mengandung, suami takde 2 bulan.. Alahan teruk masa tu, saya sorang² je uruskan diri,masa tu kerja pulakk, bdn mmng letih sngt.. Smpai berhenti keje sbb alahan mmng terok.. Skrng alhmdulilah 24jam ada je.. Cuma kalau dia kerja kne la tggl kjp..due sy bulan 10 dgr crita dia pegi ops plak.. Sorg2 la sya..

Husband saya every month oustation. Setiap kali outstation amik masa 7-15hari. Dri mula pregnant sapai skrg. Due bln 9 ni. Risau jgk kena drive sendiri g bersalin kt hospital dgn anak 3org ni. Hrp2 la bos dia hold dia oustation start bln 9 nanti. Pk positif sis. Dia cari duit utk kita & anak2. Rajin2 videocall😀

Kira ok la tu seminggu. Sy ni lg la berbulan2 dari Jan 2019 sampai skrg husband outstation lom dapat balik. Lagi perasaan kene kuat, memerlukan kesabaran tinggi, sentiasa berdoa dia dapat cuti. Mungkin sy dah biasa berdikari sejak zaman remaja tu sebab mcm org xde perasaan kot. Kira untung la. #36w5d