Ada tak mcm sy kena tinggal seminggu husband g kerja luar ?

Mcm mna korang atasi perasaan ? Yes dah tahu dia g keja cari duit tapi hati ni dah rinduu ? kali pertama kena tinggal setelah 1y lebih kahwin ? tak tahu nak tido malam ni mcm mana mesti menangis ? haihh mcm kena tinggal lama padahal seminggu je ? doakan sy , hari ni pertama dalam seminggu ? #33week4days #firstbaby

65 Các câu trả lời

Saya pun penah kena tinggal lepas raya haritu. Masa tu baru tahu pregnant, suami kena pergi khusus, tuhan je yang tahu perasaan ni. Sampai saya menangis depan anak 1tahun 5bulan. Sis kena kuat, fikir positif dan doa banyak2 ya sis, in shaa allah. Allah permudahkan segalanya. Aamiin

Pernah.. Suami dulu askar... Redha je lah... Layan Internet dan tengok TV.. Video call... Banyak kan zikir dan doa... Ambil kesempatan utk dekatkan diri dengan Allah dan baby... Sbb nanti dah ada baby, ada suami... Masa untuk Allah tu agak terhad...

Haha..sabar ye sis Saya ni, suami g keje pagi balik malam pun gelisah habis. Baru je suami g keje, dh rindu. Kalo x balik, xtau la. Sbb biasanya suami balik lunch kat umah. Tp bulan ni dia bz Penangan preggy ni lain macam.nk berkepit je dgn suami. hehe

Sy slalu kena tingal ngan suami. Boleh kira berapa lama sy tinggal ngan dia.sedih sangat. Mcm xsayang. Tapi kalu sy xdok ngan dia setiap hari dia mesej. Cuma sy rasa sunyi sangat. Apa boleh buat. Sabar je la. Hope dah ade anak xsunyi dah la. Now 38week.

sya pjj dgn suami.. kdg2 mmg terasa sedih sis.. tp kna kuat redha n kna fhmlah.. suami krje utk kita.. kdg2 3mggu sebulan.. kdg2 sebulan.. baru blik.. tp sbb sya pom kerja.. so x trasa sgt law siang hari.. mlm2 terasalh jgk.. huhuhu.. kna kuatlh sis

kita org pmpuan jgn lembik sgt sis.. sy ni bakal berjauhan dgn suami setahun.. dlu sebulan lpas kahwin pun dah berjauhan selama setahun.. try untuk survive demi baby.. suami cari nafkah utk masa dpn fmly.. so kena kuat and be independent..

Saya dgn suami pjj dari kandungan minggu ke 20 lagi.. Saya balik Malaysia utk bersalin my husband stay at Japan sbb belajar.. Mmg terasa rindu Sgt.. Kadang2 tu nangis sbb nk dia ada kat sisi tp ditabahkan jugak hati ini.. 😭😭😭...

sy pun berjauhan dgn suami dh msuk 3 bulan lbih dari kandungan 4 bulan. sbb suami risau sy duk sorg2 kt rmh..suami kerja shift xtentu.nk wat cmne dye cari rezeki..yg penting kita selalu berdoa untuknya..insyaallah..baik2 sahaja.aamiin..

Awak masa preggi..saya hari tu baru lepas bersalin 1 minggu suami dah kena pergi kota bharu untuk krja sya kat gua musang memang lah tk jauh mna tpi kita baru lepas brsalin tengab happy baru dpat baby....basah bantal tu seminggu😅😅

Dari sebelum nikah dah pjj. 3 tahun dah kahwin sampai sekarang masih belum dapat duduk bersama. Dua tahun nikah 3-5 bulan sekali baru dapat jumpa. Sekarang dah ok sikit, tiap minggu.. tu pun masih terasa. Hanya mampu bertabah & redha 😌

5y trước

Sama kita..sy suda kahwin 3 tahun..smpi skrg masih pjj..jumpa pun time raya tu ja..klu ada kelapangan bru dapat terbang g tmpt husband