Nangis teruk bila nak tidur bb 2m

Mcm mana nk buat ya baby asik nangis kuat2 bila ngantuk. Ambik masa 30mnt-1jam nk tidurkan dia yg mengamuk tu. normal ke mcm ni? Bb tgh mental leap. Tp sebelum msuk mental leap pon dia gitu jugk. tlg share tips. Tqvm #SeriusTanya #bantusharing #Sharing_dong_Bund #newmom #firstmom

11 Các câu trả lời

maybe dah terlajak masa. anak dah overtired mmg susah tidur, mengamuk dulu.. try betul2 tengok jam, catat anak bangun pukul berapa, wake window 2m dlm 1j-1j15m je. sebelum habis ww pastikan surrounding anak dah aman selesa untuk tidur. try dh?

3t trước

yes, tp tu sekarang la😆 nanti tiap bertambah umur lain2 keperluan dia, mommy kena sentiasa update pengetahuan. kalau anak sy, dr 2m tidur malam dia 12 jam, contoh tidur pukul 7pm, 7am baru nk bangun. bila dah besar dh 1y selalunya dlm 11jam tidur mlm dia. nk cukupkan tidur harian tu kena jaga ww tu. anak sy dulu high demand nk dapat tidur tu susah, senang overstimulated senang overtired. kalau silap timing silap lebih aktiviti mmg kacau la, tp kalau betul2 ikut keperluan dia senang la hidup happy2 dr bangun pg sampai tidur mlm