macam mane ibu ibu kira pergerakan baby 10 kli 29 minggu ke atas

mcm mana ibu ibu kira pergerakan baby 10 kli semasa kandungan berusia 29 mggu ke atas?? mcm sy ,sy kira pergerakan bby setiap jam ... kalau ibu ibu yg lain mcm mane kira ??

1 Trả lời

Saya kira setiap 15 minit. Tp biasalah kadang2 ada je iklan masa nak kira fkc. Nak masak la,basuh kain,cuci pinggan. Lain lg anak yg tua mau bermanja. Saya kira dr 9 pagi dlm 2-5 petang baru selesai 10x. Sebenarnya kurang dr tu dah lengkap pun. Cuma saya nak pastikan je baby gerak betul2 dlm kandungan baru tanda. Bukan main tick je.