Macam mana kira pergerakan baby

Hai ibu ibu macam mana nak kira pergerakan baby masuk 28w 9pagi - 9malam dalam stgh jam skli atau satu jam sekali ya??

4 Các câu trả lời

mcm ni. baby sepatutnya gerak banyk kali dalam sehari. bukan 10 je. dari kul 9 - kira gerakan baby yg besar. cukup 10, tulis jam berapa cukup 10. blh jadi kul 2 dh cukup 10. kalau seminggu tgk, biasa around tu la cukup 10 gerakan. tiba2 hari ke 14, pukul 7pm bru cukup gerakan. boleh leh inform doc. sbb pattern lari. tapi lepas kul 2, tetapla pantau gerakan bayi seharian. jgn buat tk tau pulak.

2y trước

Ooo mcm tu sebab saya kadang2 kira stgh jam skli atau stu jam skli tgk ats bby

kalau ikot doktor2 ajar kira. kira kick yg kuat je, yg cuit2 xyah. kalau dalam 1 masa tu kick bnyak kali, tick 1 je. setiap tick tu asalkan ada gap masa. kalau baby diam 10min, lepas 10min kick balik, tanda. biasa habis dlm pkl 3-5 ptg

2y trước

haah doktor saya ajar mcm tu. tp pd saya asalkan rasa dia gerak, sihat la tu. masa 37w dr pg smpai magrib 4kali je saya rasa dia gerak.da usik2/minum sejuk, rasa cuit2 pon xde rasa. saya g hosp kene beranak terus 😅

Misi saya bagitahu 20minit-30minit sekali. Kalau baby gerak normal

2y trước

Ooo terima kasih info

Stgh jam sekali. Tp kdg 1 jam sekali. Janji ckup 10x sblm 9pm

2y trước

Ooo terima kasih info saya was was tkt sy kira salah. Hehe