masuk brpa bulan dapat merasakan pgerekan bby

masuk brpa bulan dapat merasakan pregrakan bby

81 Các câu trả lời

Alhamdulillah 16minggu dah rasa..kalau bgn malam pas kencing mesti baby pun sama gerak,keras je perut meninggi je posisi perut nya..kejao kekanan ,tengah..comelnya rasa perasaan ni...kalau abi dia balik keje pun dia aktif mcm tu..happy la tu..💖💓

Start from week 14, start feelings kicks but not frequent. Now is almost week 18, feel much more baby moves, almost every hour but the moves still very light, but may feel some hard kick that you can feel pain sometimes especially when I'm standing.

Kalau mummy selalu bercakap dengan baby awal boleh rase dah. Saya dulu kandungan 14week dpt rasa tapi x kuat rasa slow je mcm angin. Tapi kalau mummy jarang. Bercakap dengan baby usia 6bulan mcm tu baru dpt rasa betul

Skrg 14w...kadang ada mcm something yg bgerak di bawah pusat. .rasa geli gtu tpi xkerap ada..xtau tu gerakkan bby or x...sbb xtau lagi nak bezakan gerakan bby mcm mna😍..kdg terus terasa nak kencing..

Depends on individu itu sndri..normally 4-5 bln..mcm sy 4 ke ats bln tu dh rse skit..tpi skrg dh 5 bln genap, lg jelas n kuat sgt terasa 😅😅 nie x tdo lg mlyan bby dlm gerak sy x blh tdo..

18w dah rasa. Saya bila anak sulung letak kaki ke tgn ke atas perut msti baby respond. Klau ayah dia yg pegang perut baby senyap je. Dia excited nak jumpa kakak dia. Kakak pun bru 1y8m

sy 17w baru start rasa..mula2 tu mcm terkejut sbb rasa ada bnda tendang perut..skrg ni,klau sy baring,panggil2 nama dia,msti rasa la pergerakan tu..hehe wlaupun xdela kuat sgt..

Saya Masa 18 weeks keatas dah dapat rasa gerakan halus.tanya nurse,nurse gtau tu cuma angin2 je lam perut. Masuk 28 weeks,Bru dpat rsa pergerakan yg kuat n aktif smpai skrg.

sy dh 17 weeks tp blom rasa lagi ..mgkin bby ada bgrk tp sy yg xtau bezakan 😂 bby 1st katakan .. smpai nurse tnya pun, sy ckp xde je sbb xtau mcm mna rasa bby gerak

Anak 1st lambat baru dpt rasa 5 bulan.. anak 2nd awal 16 weeks... ada baca artikel.. yg anak 2nd ke lbih cepat dpt merasakan pergerakan bby