Tak merasa gerakan bby

Moms, pernah tak moms tak merasakan gerakan bby dlm satu hari? Apa sbbnya ya?

10 Các câu trả lời

It depends on your trimester pregnancy. Saya pernah alami that condition dulu. That was because of mommy gerak terlebih meaning too actives because sy bekerja di site and requires me to walk, stand and jarang be at the office. Kalau makin near to your due date / almost nak bersalin, its because of space dlm rahim getting smaller since the baby getting bigger day by day kan. As long as cukup min. 10 movements that should be fine. Movement tu kena kira and the gap between movements should not be terlalu lama. Can refer to KK or O&G doctor. Kalau early pregnancy, baby too small to make huge movement.

Normal sebab banyak ruang lagi, tp kalau sis risau boleh je pergi klinik swasta untuk scan. Atas 28w kalau takde pergerakkan baby kena cepat2 pergi klinik atau hospital ye.

selalunya bawah 20 minggu jangan risau sgt kalau tak rasa gerakan janin, baby kecik lgi , tpi kalau risau sgt, pergi scan ye

2y trước

Ooo mcmtu ya puan. Harap2 xde apa2 laa. Appointment lagi 3 hari. Tq puan

Kira tendangan bayi start 28w sis.. klau bwh dari tu xperlu..cuma klau sis risau sgt blh la pergi klinik utk scan..

normal sbb ruang besar lg. kalau 28w ke atas tak rasa baby gerak kena pegi hosp yaaa

28 minggu baru nurse minta kira 10 gerakan tu

baru 17weeks, perkara biasa jika jarang2 rasa

berapa minggu dah tu?

2y trước

Macam tu ya puan? Alhamdulillah lega sy dgr. Appointment lg 3 hari. Harap2 semuanya baik2 saja 🥰 terima kasih ya puan

Segera ke klinik

Baru 17 weeks