untuk tambahkan susu badan

Mapa bertanya...kalau nak tambahkan susu badan minum atau makan apa ya bagus.? Harap ibu ibu dapat bantu saya..terima kasih

13 Các câu trả lời

Sbenarnya makan minum tak ada yg khusus tambahkan susu badan. Kalau semudah itu, mmg semua ibu dlm dunia akan dpt susukan badan. Tp hakikatnya breastfeed ni mmg tak mudah. Kena banyakkan membaca bab breastfeed ya ibu. Susu badan tak perlu banyak TAPI cukup utk anak 😊 Monitor pampers anak. Kalau fully bf, ada berak kuning dan kencing bermakna susu badan yg anak minum tu cukup. Kena cekal hati utk stop topup fm klau bg topup.

4y trước

Saya jadi sedih bila susu kurang dan mmg terpaksa top up fm. Sekarang ni baru 6 hari bersalin dan dah cuba makan sawi, kucai untuk perbanyakkan susu. Saya dah pam tapi sikit je yang ada. Doakan sy kuat semangat ye. Harap lepas ni ada banyak susu untuk my precious baby #ttc8thn

Tambahkan susu badan tu dengan niat. Jangan stress. Banyak minum air masak. Jangan makan benda bukan bukan. Kena tahu supply and demand. Kena rajin pump. Jangan mengeluh.

Mkn nasi dgn sayur n sup sayur..mkn ikan.mkn buah..mkn benda yg berkhasiat.mkn nestum.mnum ssu kurma.bykkan mnum air masak

Saya minum susu rrayaan kurma delima hazel..saya beli kat shopee je..so far so good..u can try mammom juga

Nurse cadangkan utk makan sawi Dan bawang putih banyak. Minum Horlick juga

Terima kasih ya ibu ibu semua..semoga dipermudahkan urusan ..

Sy dlu suh mak buatkn sup lobak putih..n mkn mknan sunnah

Sawi, lobak putih, betik, kurma, horlicks

Mkn lobak putih,lbhkn syuran hijau,