Nak tanya sikitt

Mamy2 kat sini bila dpt upt positive korang akan trus celup hari2 tak tengo line makin terang ke tak? Bila baru korang akan stop buat upt? Bila line dah sama terang ke ape? Sbb saya buat upt strip biru 6mm beli shopee tu. Buat dari samar2 lagi. Skrng dah terang dah line dua2. Jadi was2 pula sbab ade ckap kalau dah terang xyah buat dah sbab nnt result akan jadi ralat.

31 Các câu trả lời

sy first time test guna yg upt beli di guardian. naik 2 line terang esok tu test lagi. double line jugak hari ke 3 guna brand clear blue yg digital. alhamdulillah tulis pregnant. then hari yg sma pergi klinik utk scan

2y trước

kalau mmg awak dh confirm +ve xperlu celup hari2 dh. kalau awak previous ada sejarah keguguran better call kk tmpt awak. tnya dia perlu buat appointment awal ke x? perlu utk buat confirmation dkt klinik swasta ke x?

sy dlu lewat priod smggu test guna yg kda eco pnya..mmg terang...n sje g bli kt frmasi yg blueclear mmg 2 line jgk .pstu stop bt dh...bt pe nk bt hri2 klu mmg dh cmferm mgndung...tggu smggu 2 trus g klnik scan...

2y trước

Kena test selalu la awal awal ni utk tau chemical pregnancy ke tak ke .

Bila dah tahu positif mengandung, boleh terus cek berapa minggu dah mengandung (bila datang period yang latest). Boleh terus cari asid folic dekat farmasi. Kalau dah 6 minggu keatas, boleh buka buku pink di klinik

1y trước

Tq sis ni actually post dah lama dah ni 3 bulan lalu hehe. Skrng dah 13 minggu dah.

Dh naik line yg betul2 nmpk 2 line. Trus buat appointment utk confirm pregnancy. 8w lg okay buat scan sbb kantung dh jelas.. Beli folic acid. Call klinik ckp nk bukak buku pink nnt diorg bg appointment..

Saya buat 2 kali pada hari yg berlainan je untuk percaya upt positif. Lepas tu terus ke klinik untuk pengesahan awal kehamilan. Malas nak ada perasaan tertanya-tanya. Baik ke klinik terus.

Sy test smpi terang & stop bila scan nmpk kantung.. nasihat sy jgn selalu test.. mcm sy haritu sbb risau.. sy kerap test. Tgk line pudar dari biasa.. udah overthinking…padahal baby elok je…

2y trước

Insyallah xada apa.. haritu bila test dia pudar sikit, sy risau terus scan, tahu2 da ada heartbeat.. jgn stress xelok utk awk & baby..

saya beli 5 upt. hari pertama test 2 kali, positif tapi samar. Hari seterusnya test lgi 2 kali. Wlaupun time ni macam dh konfiden pregnant, test lgi hari ketiga. habiskan smua je haha

Ye betul. Sbb Bila hcg dh makin tinggi dan stabil upt akan kembali pudar. Org puteh panggil hook effect. Once dh dpt upt sama line terang atau T lebih jelas drpd C dh boleh stop upt

1y trước

Macehhh komen sis. Ni post lama sbnarnya tiba2 up balik🤣 saya dah masuk 2nd trimester dah skrng ni. Hehe

Saya buat sekali je. Pakai Clearblue. Lepas tu pergi klinik untuk confirmation. Doktor tak scan sebab kandungan waktu tu baru 5 weeks. Doktor bekalkan folic acid je.

2y trước

Tak buat dah sebab dah buat confirmation kat klinik. Next step saya call KKIA untuk appointment buka buku. Saya baca kat komen awak ada sejarah keguguran sebelum ni. Saya nasihatkan awak book appointment terus dengan KKIA sebab ada history miscarriage. Kena inform nurse masa book nanti.

Saya celup pakai strip beli dkt shopee mula2. Then Double confirm dengan strip watson and clearblue digital, 9 minggu baru scan utk confirmation

2y trước

boleh stop. tunggu 8w+ boleh pegi scan