Bayi 3 Bulan Boleh Diberi Nestum Ke?

Mak mertua kata semua anaknya diberi nestum masa 3 bulan baby?

67 Các câu trả lời

X blh,6 bln pertama susu ibu @formula saje, usus bayi masih lembut slps 6bln baru blh bg solid food

Seeloknya tunggu baby dah 6 bulan sis.. sebab baby 3 bulan usus dia tak boleh terima mkanan lagi..

5y trước

Yah sure.. Just nak dapat kan pendapat mommies.. Dah confident skrg ☺️

Tak boleh lagi mommy kena tunggu baby umur 6bulan baru boleh bagi Kalau bagi awal takut jadi pape

No please, perut baby bru nk develop, susu je slama 6 bulan. Lagipun nestum xelok utk usus

Bayi 6 bln ke atas bru bole makan. Jgn dgr ckp org sgt, nanti ank2 sakit kita jg yg susah.

5y trước

OK sis 👍🏽

x boleh sis, kesian buah pinggang dan usus baby bekerja keras umur baru tiga bulan😞😞

5y trước

OK kak.. Noted.. Tq yah

itu dulu2 mane same ngn baby zaman skank , prut bby lom matang lagi sis ,ksian kat anak .

5y trước

OK kak noted,

bila bby dh boleh start mkj bru boleh bg, untk bby di bwh ur 6buln belom boleh lg.

6bulan ke bawah, hanya susu ibu / susu fm sahaja dibenarkan. Makanan x boleh bagi lagi.

3bulan kecil lagi sis. Bagi susu je. Lagipun nestum tu manis, tak sesuai untuk baby.