Pengesahan kehamilan dengan doktor

macamana ya korang buat pengesahan kehamilan dengan doktor? Saya dah nk masuk 10 weeks, pergi klinik tadi, KK, saya cakap "nak sahkan kehamilan". Sebab klinik desa suruh sahkan doktor dulu, baru leh buka buku merah. TERKEJUT saya sebab kena bayar 30.00?. Tak cukup duit tadi, terus tak jadi buat.

37 Các câu trả lời

Sy buat pregnancy test kt KK byr rm5 je. Sbb test upt sdri kt rmh dia x prcya n xleh buka buku pink kne ada bukti dpd klinik jgk.

5y trước

Tula, saya tanya, eh bukan RM5 je ke? Dia cakap bila masa pulak RM5, tak pernah pun, sebelum ni 20.00 tahun ni jadi 30.00

Saya kena dalam 60 scan skli .. urine test tak buat sbb sy dah siap2 buat d rumah just nk scan sahkan n berapa minggu kndungan

5y trước

Ok, tq sis... 😊

kena bayar ke? saya buat test urine untuk check kehamilan je kena bayar 20 rm dan positive terus buka buku pink. tu je.

5y trước

Ya, kena bayar untuk check sahkan kehamilan tu la sis, tahun ni naik 30

Kenapa kena bayar kalau gomen, kalau klinik swasta mungkin la.. Sekali scan pun ada klinik yg ambik 50 skrg.

5y trước

Bestnya tempat korang, mudah macamtu,

Biasa mmg mcm tu, kkia akan suruh kita confirmkn kt klinik swasta dan bwk pic scan. Harga scan mmg dlm rm30.

Mahalnya awak bayar, kalau bkn warganegara baru mahal mcm tu tak silap. Sy waktu buka, tak byr lgsung.

5y trước

Just pergi ke kk. Ckp awak nak buka buku pink. Tu je. Tk byr pun. Pling byk pun rm1 je. Kot KK tu mkn duit tak? Huhuhuu

Sy pergi kk kena cas rm30. Nk cek upt sahaja.. Br boleh ke makmal selepas ada resit bayaran..

Kene g klinik swasta buat pengesahan kehamilan. Lepas tu g klinik kkia n buka buku. RM1 ja.

Sy bt buku at kk..kne byr rm1 skli je...n klau nk thu pngeshn g klnik swasta...nti doc scan...

Beli upt sendiri dkt pharmacy...pastu bawak laa hasil test tu masa bukak buku merah...boleh je

5y trước

Best nya kat tempat awak boleh, kat tempat saya tak boleh. 😭