Nak baby boy

Macam mana nak dapat baby boy? Ada any petua tak?

18 Các câu trả lời

Ikut pngalaman sy kalo nk bby boy, x blh kerap brhubungan.. Kna selang 1,2 hari.. Kna tahan nafsu la kalo jnis nk hari2.. Kalo nk bby girl pula kna brhubungan kerap kalo blh hari2.. Kna stamina kuat la n kna pksa diri buat hubungan kalo jnis nafsu biasa2.. Sy prnh baca kat buku pun mmg ada sebut psl ni.. Pngkaji buku tu siap bgtau kalo nk dpt ank girl senang kna buat hari2, tp bkn smua mampu buat hari2.. Tu yg brderet ank boy.. Bkn nk ckp la tp, tgk la knp kbanyakan ank luar nikah ni ank girl.. Just sharing.. Apa2 pun smuanya dgn izin Allah..

Kawan saya dah cuba no 1-2 ni. Anak lelaki, buat waktu subur, sebelum telur ovum dilepaskan (ovulation day) . Klo anak pompuan, terbalikkan. Kq ipar saya pun cite mende same, doktor pakar bg tips. Mesti usaha, doa dan tawakkal. Hasilnya, serahkan kpd-Nya, Sang Pencipta yg Maha Berkuasa. Alhamdulillah. https://www.google.com/amp/s/my.theasianparent.com/bagaimana-ingin-hamil-akan-bayi-lelaki/amp

Anak pertama sy boy,pastu rezeki anak kedua pulak dpt gegirl..bkn main seronok lg time Tu sbb 2x bersalin je dh dpt sepasang.Skrg thh preggy anak ke3. Dh 3x scan tp 2x doc ckp boy,1x je doc ckp gegirl. Sy x kisah dh boy or girl yg ke 3 ni,as long baby sihat n selamat dilahirkan. Percaya pada rezeki masing2.. Semoga urusan bersalin sy pada Disember nanti dipermudahkan..Aaminn

5y trước

Amin! Semoga smua nya dipermudahkn

Sy pulak nk bby girl,,33boy..ni anak keempat dh scan 1st skli kata girl,2nd scan girl,3rd scan boy pulak..berderu jantung dgr boy😂😂😂😂 esok nk scan lg untuk puaskan hati,tu semua scan swasta tw,,hahaha esok last scan sbb dh nk 38week..due 9/11

5y trước

Yg 4d rm180 Yg biasa rm40

Sma . Sb ank sulung sya prmpuan. Now dah 4thn lbih.. Pgi smlm dya ada gtau , yg dya mmpi sya brsalin n dpt bby boy katanya ..smoga allah mkbulkan . Ada skit smgat .. Tpy apa2 pi laki atau ppuan .. Sya trima ja .. Jnji shat wlafiat ..

Kena suruh suami byk mkn seafood kalo nk ank laki sbb seafood mempengaruhi gen dlm sperma suami.. Sama jgk kalo nk ank pompuan kena sruh suami mkn yg berlemak, manis2 (mcm kek, aiskrim, mknn bersusu).. Tu dr pglmn sy sdiri la.. Hee

Banyakan makan daging seafood sis. Anak 1st saya mmg kuat mkn tu. Asben saya masa saya pregnant hari2 makan daging masak kunyit aje.lpas sy bersalin x ingin plak nk mkn.

Saya pernah baca dr cakap kalau nak baby boy, bersama pada hari ke 14, 15 macam tu. Kalau hari ke 9, 10, 11 mcm tu biasanya girl. Ini kalau kitaran haid awak tetap lah.

Yg saya tau kalau nak baby boy isteri kena puas dulu kalau nak baby girl suami kena puas dulu,ada la secara saintifiknya tapi saya lupa dah.

Sy pn nak bby boy..skrang dah ade 2girls 1boy..hope no4 ni boy..hri tu buat details scan doc ckp boy..hrap2 scan tu tpat la..

5y trước

Kan...rezeki..klinik tu plg murah dr byk2 klinik yg sy survey..blik scanner pn vip sgt..suami n ank2 yg lain ade tmpt duduk khas n screen besar utk tgk baby mse scan tu