Stress mumy

Macam mana cara nk putus susu badan dengan anak...anak saya dah 2thn6bln....stress sgt asyik nk melekat jee lgi... kan

5 Các câu trả lời

dri umo anak sy setahun lebih sy tiap hari ckap ngan dia, 'nnti umo 2tahun berenti nyusu ye, adik dh besar'.. tup tup Alhamdulillah akhirnya umur 3 tahun baru dia nak berenti mnyusu 🤣, itupun lepas sy letak gincu sikit kat nipples kata dh lukaa..dia trus xmau dh susu, hahaha.. penat jek cakap lama2, klu tau baik guna taktik cmtu dari umoo 2taun..adesss..

saya bagi anak faham. bila adik menyusu mama rasa sakit. kesian mama. adik tidak boleh menyusu sudah.adik sudah besar. mula2 tu dia rasa sedih tapi lama2 dia faham. anak stop bf masa umur 2tahun 8bulan.

akak cuba sapu bawg putih kt nipple tu,ank biase xnk hsp dh klau bau bwg,kalau xjdi jugk ltk sirap,buat2 sakit.. hehehe.. sy buat mcm tu je kt ank..

anak 1st sy letak batang wali tu.. anak 2nd saya ckp je dh besar takleh susu dah..ckup umur 3 tahun.. trus die stop sndri.. alhmdulillah

My mom pernah letak mcm mcm kt nipple bila anak nak bf. Contoh mcm serbuk kopi, garam, etc. Menjadi 😂