Baby 4 bulan

Hi moms. Nak tanya. Normal ke kalau baby saya bila dirikan dia, dia kaki keras cuma tak lama. Dia suka lembikkan kaki dia. Tp kalau letak dekat permukaan keras, bila dia lembikkan kaki tu, dia akan tolak kaki so berdiri tegak balik. Risau pulak saya 😅 tengok baby orang lain semua suka berdiri. Tapi anak saya meniarap laju pulak. #seriusnanya #ingintahu

2 Các câu trả lời

perkembangan baby semua tak sama. 4 bulan mmg bagus boleh meniarap. baby saya pun 5 bulan baru meniarap. milestone baby semua lain sbb tu ada range. tak semestinya dia mesti tahu itu ini dlm bulan sekian sekian. kdg lambat sikit. keraskan kaki pun range dlm 4-7 bulan. byk masa lg dia nk belajar

2y trước

Ok saya faham. Cuma point saya dekat sini, takpe ke baby saya tak suka berdiri sangat macam baby lain? Sbb ada la mulut2 bgtahu baby saya ni takut problem tulang kaki ke apa. Kecik hati saya dengar 😓

Jangan risau mommies.. Setiap anak berbeza milestone ☺️☺️

2y trước

Itulah. Terima kasih. Sentap bila org terdekat suruh refer pakar pasal anak tak suka berdiri. 🤧