Macam mana nak hilangkan ruam baby kat pipi, leher, telinga baby

Lotion or cream apa yang sesuai yea? Boleh ibu3 suggest kan tak? #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #firstmom

Macam mana nak hilangkan ruam baby kat pipi, leher, telinga baby
32 Các câu trả lời

hmm kalau baby saya Pula..saya tak pakai apa apa cream or ubat...just saya Mandi kan anak ngan air suam and bersihkan dekat celah2 tengkuk Tu pastu amik kapas muka Tu cuci muka baby ngan kapas berair suam Tu everyday 2 Kali sehari..sebab baby saya Mandi pagi and petang...bila nak tidur just lap lap badan dia ngan air suam..saya tak pernah mandikan anak ngan air sejuk.. alhamdullilah ruam ruam hilang...tapi mungkin takut ade faktor sabun...baby sensatif..jadinya saya pakai sabun sebamed for baby Tu...

2y trước

Setuju dgn puan ni 1st cari punca 2 baru rawatan Kebiasaanya ia berpunca dari sabun mandian dan keturunan ibu Atau bapa ada sejarah eczema/elergic/asthma Cuba stop guna sabun pakai air suam je dulu Sabun recommended cethapil/sebamed Kos mahal sedikit tp lebih murah dari kos rawatan

bby sy nborn,kne ruam susu pipi smpai ke tgkok.sy guna snowwhite ni. mnjdi.sblm ni letak bedak sejuk,tpung ubi,tpung jgung,krim allano..smua xmenjadi.lpas tgk kt tiktok viral krim snow white ni..sy 2 hri sy oles kt pipi tgkok bdn yg ad merah², smua hilang.alhamdulillah..sy sndiri pn pkai,kaki kne kulat air,alhamdulillah smkin kering n lega dh.skg kulit anak dh sembuh,licin n halus je.bila kne percik susu ke tkena sikit susu kita,trus apply krim ni..jgn biar..

saya maleh nak beli cream 😂 saya basuh dengan sabun selalu, rajin2 cuci..terutama celah tengkuk. takut berkumpul neck cheese/mcm daki tu. dah habis mandi, saya letak baby oil 🤣 2/3 hari.. elok la dekat ank saya 😆

2y trước

neck cheese ke nama dia? sye suka bau dia..masyam2😂😂😂 hahahahah🤣 tp tetap bersihkan..rasa puas bila dh bersih..

Saya refer farmasi dulu, so pharmacist suruh guna cream Candacort. Boleh sapu dekat semua tempat yang ruam, cuma kena sapu nipis sahaja. Kejap je dah baik, sis try pergi farmasi and tanya dulu ye

sy sapu minyak grapeseed oil .. sy guna yg berry stroberry pnya jenama .. slunya skli sapu je da nmpk kesan utk ruam kt pipi anak .

gune krim ni.. anak sy gune .. sehari je hilang ruam n merah2 badan ank.. blh beli kt tiktok.. https://vt.tiktok.com/ZS8eLAtdT/

Cuba try cream ni.. Sy pkai cream ni utk ank sy dri baby smpai la skrg.. Bkn setakat ruam je , letak dekat luka pn cepat sembuh..

2y trước

Product youbaby ni bkn setakat ad cream je.. Dia ad bnyk lagi.. Klau ibu2 kt sini berminat cuba cari dekat ig.. ad bnyk org jual.. Klau nk lebih selamat beli dekt HQ dia .. Semoga membantu 🤗

ramai org ckp guna sudocream. tapi anak sy tak serasi. kalau sis nak try sudocream boleh reply text sy ni. sy nak letgo

sudocream ibu..alhamdulillah ramai ckp cream ni..sy beli mmg ok...pstt sy xbeli,sy pinjam akk ipaq punye sebenarnya

Saya pakai susu badan. Ambil setitik then sapu. Alhamdulillah cepat elok. Beli cream yg kk suruh. Tapi makin teruk