Senaman kuatkan pelvis supaya tak terkencing

Lepas bersalin, saya selalu terkencing kalau bersin atau batuk. Macam mana nak kuatkan balik pelvis tu?

8 Các câu trả lời

kalau baru bersalin, boleh start kegel and core breathing exercise. bila dah habis pantang boleh boleh buat deep core exercise. core muscle ni penting untuk kuatkan pelvic muscle. nak bergantung pada kegel sahaja lambat kesan dia. search je di yt, banyak yg ajar.

Kegel. Saya ada masalah saraf & memang tak boleh kawal kencing sejak sebelum pregnant. Dulu physiotherapist ajar, tapi boleh check YouTube je cara buat. Untuk sesiapa yg masih belum bersalin, buat exercise kegel tu sebelum bersalin lagi. Ini untuk kuatkan pelvic floor.

try berurut untk kuat kan saraf sekitar rahim n pundi kencing..Sya pernah kena masa lepas bersalin anak ke 3 ,buat senaman kagel tiada effect..lepas berurut Bru okey..

kegel. kalau tk sure cara blh gugel je

Buat kagel…. Makan jamu2

kegel exercise

senaman kegel

Senam kegel.