Pregnant semula selepas 3 bulan keguguran

Lepas 3 bulan keguguran, harini bulan januari sy pregnant semula.. tapi sy tak pergi klinik lagi. Ape perlu sy buat? Perlu ke sy pergi klnik awal.. klu ikut kiraan last period sy mngkin dlm 4 mnggu. Perlu ke sy terus makan ubat kuat rahim ? Anyone yg ada pengalaman smpai bersalin lepas keguguran

10 Các câu trả lời

sy prgnnt smula lepas 2 bulan keguguran. sy pergi seawal 4-5 mggu kehamilan. dorg tk bagi buka pink , tapi dorg bagi tarikh every 2 weeks untuk scan perkembangan baby, makesure baby tu membesar sesuai dgn usia kandungan. sampai lah 10 weeks baru sy dapat buka buku pink. Alhamdulillah baby dah 4 months skrg. dah pernah gugur so mmg agak risau . pegi saja awal2 ni. sy dlu duk tgguh nak tggu smpai 12 mggu last last tak sempat, gugur dulu.

9mo trước

ya sy scan dkt KK basen on appointment given by doc bukan saja saja scan

Sy pregnant lps 2 bulan gugur d&c. Masa 5w tu call KK, inform ada history keguguran, KK tmpt sy bg date utk bukak buku masa 7w. (yg ni depend KK masing2 dan prosedur serta tarikh kekosongan). 7w dtg bawa sekali gambar scan dr klinik swasta. Sis boleh g scan kt klinik swasta masa 8w nnt. Buat mse ni byk kan bedrest, kurangkan aktiviti lasak & berat. Mkn asid folic.

pnglmn sy, buat mcm biasa saja. 6w pergi scan utk sahkan kehamilan. klu history keguguran ats 12w baru dktr recommend ambil ubat and ubat tu xblh beli suka2 dkt farmasi . mkn saja folic mcm biasa, jaga diri..pantau if ada spotting. nanti 8w-9w pergi scan semula utk tgk janin dan heartbeat. dh confirm ada baru pergi ambil tarikh buka buku.

9mo trước

betul saya pun mcm ni jugak 6bulan lepas k'ggurn, xsgka ada isi alhamdulillah.. saya buka buku msa 12w..😊 doc bgi asid folic ja..

3bulan gugur, mengandung balik. Dekat 3bulan g klinik, nurse dr semua dah tau. Cuma bp tinggi, so kena pantau. Nanti 20w dr start calcium. Mengandung kali ni saya cuba jaga betul2, walaupun anak 2tahun tengah aktif melasak

Makan folic acid sis.jgn buat angkat berat dulu,banyakan bedrest. Sis call klinik terdekat macam mana procedure kalau ada history keguguran dan bagi tahu berapa week suda

9mo trước

baik sis.. tq 😘

Saya pregnant balik slps 2 bulan keguguran.Masa tahu pregnant balik tu saya betul2 bedrest. Kerja rumah pun tak buat. Folic acid tak pernah skip.

baik awak gi klinik kk awal..sbb Nanti kk akn pantau Kita..sbb Sy pun ada pengalaman gugur..kk Akan alert kes Kita Nanti..

ambil ubat lepas doktor cek ya, jgn main makan ikut org, bahaya ibu bahaya baby

3bulan p la

sye 3weeks dh buka buku pink

9mo trước

akak terus pergi kk ke?