Cara kira tempoh kehamilan

Sy 1st pregnant, Sy ada buat upt test pada 7/6/2021 gunakan clear blue & tunjuk 2-3 week, tapi 1st day last period sy pada 27/4/2021..boleh tahu cara yg tepat kiraan week sy hamil? Patut ke sy pergi scan terus? #firstbaby #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Period puan regular ke? Boleh jadi ovulation berlaku lambat. Macam saya sendiri masa awal kandungan, saiz baby kurang 2w dari tarikh last period. Alhamdulillah baby takde masalah cuma due date je revised ikut saiz baby masa scan. Mungkin puan boleh tunggu 3-4w lagi untuk scan sebab sekarang baby terlalu kecil & tak nampak. Kalau scan pun mungkin hanya nampak rahim yang menebal je. Puan banyakkan rehat. InsyaAllah ada rezeki buat puan🥰

3y trước

period sy regular, cuma kitaran haid sy kekadang 40 days, kalau kiraan ikut 1st day last period dh dlm 6 week, cuma teragak2 nk g scan takut terlalu awa..ni 1st pregnancy , sy mushkil

Untuk clearblue ada manual. Baca manual tu ada tulis. Kalau 2-3 weeks maksudnya dah 4-5 weeks.