Kira EDD yg betul

Sy start period 30 Januari dan habis period 4 Feb (6hari) lpstu dah tak period dah. Kalau ikut fahaman sy, first day of last period sepatutnya 30 Januari kan? Tp semalam pergi klinik kenapa doktor cakap 4 Feb? Pening sis Sekarang kalau ikutkan dh berapa minggu dh? #adviceplease #bantujawab #ingintahu

2 Các câu trả lời

Alamak doktor mana tu? Awak pergi klinik mana? Klinik biasa atau klinik khas untuk untuk ibu dan anak? Fahaman awak tu betul. Memang itu cara nak kira Gestational Age selain daripada USG.

6mo trước

Klinik biasa tp baru2 ni dia baru buat service utk scan baby. Sbb tu sy rasa mcm was2 sikit bila dia ckp mcm tu 😅

First day last period awak sama dgn saya .. 30 jan .. kena amek kira start 30jan.. kalau ikutkan dah 7 weeks ..