27 minggu 5 hari

Laa baru 27 minggu 5 hari baby 1.5kg normal ka...dokter kata baby besar 2minggu lagu mana tak tau kiraan dokter...boleh sis2 kongsi pengalaman

74 Các câu trả lời

elakan makan n minum manis sis...tu yg buat baby cepat besar...n mnggu2 last tu dy lg cepat naik ...macam saya scan 38 week doc ckap ok baby berat dalam 2.8 je ...masuk 40 week tetiba scan 3.5 tp machine kan tu kiraan dok je...skali kluar baby 3.21 je...kalau dok dah ckap besar baik jga makan je sis tkut nanti susah sikit kluar

Sama laa kita.. Not sure sb ambik obimin plus ke ape.. But ade doc ckp kalau ibu ambik obimin anak2 kuar memang gebu2 (berisi) cm full moon gituu.. Pegi scan last week pun sonographer xhabis2 cakap tembam aa pipi babyy..😄

1y trước

Obimin pluz ni bagus sbb ada DHA EPA. Good for baby brain. Dua2 anak sy makan ni ja.

normal je sis 27week 1.5kg .. nntii masuk 8bulan perut bru bby mmbesar lbih berat..baik maintant sja berat bby..naik 1kg lgi dah cukup tu sis..jgn terlebih naik nnti susa nakk kluar kan bby terlalu besar dan berat....

Normal ke masuk 27week ni selalu pedih ulu hati . Saya malam2 sbelum tido mesti rasa pedih kt tekak angin kluar n rasa nk muntah

1y trước

saya pun sama tiap mlm x ble tdr sbb pedih ulu hati tnya nurse,ble mkn ubat ka x nurse kata x ble tpi skt😣

lusa check up 28w.. Berat baby x tau lg.. follow up sblom berat sy yg naik byk smpi 3kg...Untk 28w ni dia ckp 1.5kg je🤧🤧risau pulak xtaulaa berapa naikk...mkn xsgt...tp berat naik byk..ini Nsblaa puasa..belom ada bukak lg..harap2 berat bdn oklaa..

sama la.. saya 27w tapi baby dah 1kg.. doc pun kata baby besar 2 minggu.. risau juga kalau baby besar dari kiraan minggu 🤭

Sama 26w 5d lps scan 1.2kg dah.. and skrg 27w 6d dah.. kmrin scan dgn doc pakar O&G hsptl ckp normal lg.. tpi doc ANC hsptl ckp bsr cket.. xtwlah nk ikut yg mna.. yg pntg baby sihat.. Alhamdulillah.. GDM jgk..

saya pon 27week doc kta berat bby 900g..ada cara x cmne nk bg berat bby naik🤭?

2y trước

makan banyak mungkin sis

Cara kiraan doc tu depand on scan machine, selalunya diorng dh ada estimated weight untk berat baby based on weeks of pregnancy.. cth sng nk faham mcm demam dari 37.7 - 40’ celcius .. ☺️

sy pon sama 27 minggu bby da 1.3kg..kmgkinan bby besar sbb abg n kakak tahun 2010 n 2013 4.03kg dan 4.04 kg..gdm..

2y trước

sma la sy..1.3 kg .ank sblm ni 4kg lbih..redha jelh.asl baby sht