trimester3

Kuat btul mnum sejuk.bilang kwan yg suda pernah melhirkan bkin besar baby nty brsalin na gunting palis jau..btul ka tu??,?risau juga first time preg ini xda pngalaman..

9 Các câu trả lời

Minum air sejuk xpe..jngn minum / makan makann yg tinggi kandungn gula , kalau gula tinggi mmng akn menyebabkan baby besar. Sbb tu kalau GDM mmng kne pantau betul²

mitos.. dari awl trimester smpai nak teberanak sy memang suka kunyah ais batu.. mnum ais batu dan blanded.. tapi ank kuar 2.9 je.. so jgn pcye sizz.. mitoss..

klu air msk sejuk xde mslh..yg mslhya mnum air oren ais..air teh o ice.. air milo ice..tu bahaya bha.. kncing mnis nti bha.bby pun bsr sush nti mau kluar.

Sy pernah tanya doc dia ckp itu tipu.. sbb air sejuk masuk dlm badan akan jadi suhu badan... tak ada kene mengena pun dgn size baby..

baby besar klau pengambilan gula berlebihan je.. ais takda kena mengena pun, cuma kalau air ais yg manis2 tu memang tak okey la..

mitos je tu saye anak pertama minum sejuk terus lagi macam rasa panas kalau tak minum baby still je lahir 2,7kg tak besar pun

smua tu mengarut....sy bru bersalin 23 hari...time preggy sy kuat mnum air sjuk bby kluar kcik 1.9..x besar pun

Mitos 🤭

Mitos..