nak tanya

Mcm mna cara brpantang sndri slpas brsalin ..sya baru first preg....tpi kampung trlalu jau mhu blik..sya rsa mcm nk duduk je d rmah lpas brsalin..

1 Trả lời

Sy mse ank 1st berpantang sndiri..so far ok jr jnji suami kne kerjasama la..sy mse pntang sndiri dlu sblm suami g kerja die akn prepare btu tungku,air mndi sy,msk nasi n lauk simple utk sy...sy akn bgn awal la utk mndi n bertngku smntara bby tido lg...so far bab mkn suami just prepare bhn mentah then sy akn msk yg simple2 je..suami pn akn mkn mknan berpantang mcm sy so xpnat sgt la nk msk..kemas rumah n bsuh bju biasa suami yg akn buat..klau suami penat sy akn buat skit2 mne yg mampu..sbb mse tu sy berjahit..so pergerakan terbatas skit..